Най-великите събития от Втората световна война в цвят по Viasat History (галерия)

OFFNews 07 октомври 2019 в 00:35 5677 0

Снимка Viasat World

Завладяващата поредица от десет части "Най-великите събития от Втората световна война в цвят" разказва историята на световния конфликт през призмата на неговите десет най-важни повратни момента.

Пресъздаването на историята, илюстрирано с внимателно реставрирани и оцветени кадри и подкрепено от световни историци, възкресява важната епоха от средата на 20-ти век. Това е Втората световна война, както никога не сте я виждали досега.

Очаквайте и "Втората световна война в числа" - с начало в понеделник, 21 октомври, всяка вечер в 22:00 часа.

Само едно поколение след кървавите загуби на Великата война, светът отново се оказва потопен в драматичен конфликт. Новата световна война ще донесе смърт и разрушение във всички части на света - Европа и Азия, Африка и Австралазия, Северна и дори Южна Америка. 690 милиона войници се бият във Втората световна война, около 100 милиона изгубват живота си - между 50 и 70 милиона войници, моряци и пилоти, и повече от 30 милиона граждани. Това число може да се получи, ако десет пъти повече от жертвите на 11 септември загиват всеки ден в продължение на пет години. Числата са толкова поразителни, а хаосът, причинен от войната, толкова травматичен - че е трудно да се проследят, но само заравяйки в тях можем да разберем какви са причините за войната и защо се е развила по този начин.

Viasat History съживява историята с увличащи документални предавания, един свеж и модерен поглед към историята. Каналът отвежда зрителите на пътешествие през времето с интелектуални и задълбочени програми, които едновременно развличат и провокират умовете им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива тайни от миналото и обяснява как то ни определя днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови