Откриха изложбата "Аз съм Българка!" в София

OFFNews 16 май 2017 в 20:14 4847 0

Снимка Радослав Първанов

Авторът на изложбата с моделите си.

Националният проект „Аз съм Българка!” бе представен официално в столичния ресторант „МоМа”. Идеята на 23-годишния фотограф Радослав Първанов от Габрово, заел се да създаде цялостен картинен образ на България, получи искрената подкрепа на хиляди българи по време на снимките, а и след това. 20 красиви българки и 2 деца, всички пременени в народни носии, позираха пред обектива на Радослав в общо 28 сюжета на фона на знакови културни и исторически места в страната.

Експозицията ще може да бъде видяна до 26 май на ул. „Солунска” 28.

България е представена в авторския му проект със сюжетите Старият Пловдив, Централен военен клуб София, Пернишката крепост, Лазаровден в Етъра, Полята с рапица, Розобер, Хан Хаджи Николи във Велико Търново, Рупите-Мелник и Петрич, Двореца в Балчик, Житени поля, Лавандулата, Паметника на Свободата - Шипка, Царевец, Габрово, Жеравна, Арбанаси, Соколски манастир, Смолян, Трявна, Копривщица, Боженци, Махала Баба Стана, Средногорието, Люлките на християнството – София, Дряново и Етнографски музей на открито „Етър” през зимата.

На откриването на изложбата присъстваха всички участнички в проекта. За пръв път пред публика бе презентиран специално създаденият филм с хронологията на снимките, както и представителна изложба с 30 снимки, отразяваща най-добрите кадри от проекта.

Кадър от откриването на изложбата, в която Радослав Първанов представя проекта си заедно със своите модели.

Първанов разкри, че предстои да експонира творбите си и да организира представянето им в Жеравна, Копривщица, Балчик и родния Габрово. Габровци ще могат да се запознаят с работата на фотографа - автор и продуцент на "Аз съм Българка!" през есента на 2017 година – уверява той. Заклет родолюбец, младият ентусиаст обещава на съгражданите си да ги запознае с цялата концепция и с гордост да покаже заснетото в Габровска област.

Идеите му се простират много по-далеч от изградените 30 сюжета. Авторът има намерения да разшири образа на България, като включи още места, за да обходи географски останалата част от страната.

Следващите му идеи ще доизградят българската картина, като заснеме още българи на различна възраст и така успешно да състави своята колекция на традиционния български бит и култура в съчетание с материалното ни наследство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови