'Подводницата' се завръща по Epic Drama с втори още по-импозантен сезон

Премиерата е в неделя в 22:00, втори шанс да гледате: вторник от 22:45 или в събота след 23:30

OFFNews 17 май 2020 в 00:11 7338 0

Снимка Epic Drama

"Подводницата"

Първи сезон на високобюджетната военна драма, вдъхновена от шедьовъра на Волфганг Петерсен от 1981 г. по бестселъра на Лотар-Гюнтер Буххайм, получи висока оценка и от зрителите, и от медиите, като The Guardian го нарече: “Клаустрофобичен, интелигентен и буквално смразяващ римейк“. 

Припомняме, че сезон първи бе в 8 части, а действието започва от 1942 г. Завладяващите сюжетни линии са две и се случват паралелно – по вода и на сушата. Историята накратко: В есента на 1942-а в окупирана Франция подводница U-612 се подготвя за първото си плаване. Водени от капитан Клаус Хофман (в ролята Рик Окон), 40 млади мъже, затворени в металния съд, се отправят на първата си мисия във все по-бруталната война. Когато напрежението се покачва, личности се сблъскват и лоялността започва да се разпада.

Припомнете си и трейлъра на сезон първи:

Междувременно, животът на Симон Щрасер (в ролята Вики Крипс, позната от филма „Призрачна нишка“ с Даниел Дей-Луис) в пристанищния Ла Рошел бързо се свлича по спиралата надолу, когато е въвлечена в опасни връзки и забранена любов, които разкъсват лоялността й към Германия и към Съпротивата и я карат да поставя всичко под съмнение. Възможно ли е това, в което е вярвала, да се окаже лъжа?

Основни персонажи, които ще видим и във втори сезон на сериала „Подводницата“:

Снимки: Epic Drama

Том Влашиха (Game of Thrones) e в ролята на Хаген Форстер, главата на Гестапо в Ла Рошел. Том е любимец на българската публика, която го познава от ролята му на Джакен Хгар от сериала „Игра на тронове“, във връзка с който дори е гостувал в България.

Рик Окон (Tatort) – млад немски актьор в ролята на капитан Клаус Хофман, чието завръщане в сериала е голямата изненада в премиерата на сезон 2.



Винсънт Картайзър (Mad Men) е мистериозния пътник, който се появи в края на епизод 2 на първи сезон и се завръща във втори сезон; той е бизнесменът Сам Грийнууд. Винсънт е познат на българската аудитория от сериала „Момчетата от Медисън авеню“.



Бонус: Ново лице във втори сезон е германският актьор Томас Кречман, в ролята на адвокат Бергер, който може и да спомогне за завръщането на Хофман в родината.

Томас Кречман е популярен от големия екран с ролите си в „Пианистът“, както и в „Подводница U-571“, както и с ролята си на Вернер фон Браун от сезон 2 на „Проект Синя книга“, който е по Epic Drama всеки четвъртък от 22:00 часа.

Любопитен факт: Главният герой на първи сезон – Подводница U-612, ползвана при снимките, е копие от американската армия, непредназначено за потапяне, и вече отдавна е филмова звезда – точно същият съд, макар и значително модифициран за Das Boot сериала, е ползван при снимките на „Подводница U-571“ от 2000 г. с Матю Маконъхи.

Сезон втори, който е заснет в рамките на 104 дни, на пет снимачни локации: Ла Рошел, Манчестър, Ливърпул, Прага и Малта, обещава впечатляващи екшън сцени и неочаквани обрати, както и интензивно развиващи се характери.

Действието с развива девет месеца след последните събития от сезон първи, през декември 1942, опитният военноморски ас Йоханес фон Райнхарц (Clemens Schick, Casino Royale) е изпратен с подводница U-822 на тайна мисия до източното крайбрежие на САЩ, където трябва да остави трима саботьори. Неговата вярност е поставена под съмнение и подводница U-612, с командващ офицер Вранглер (Stefan Konarske, The Young Karl Marx) е изпратена да го преследва.

Бившият командир на U-612 Хофман (Rick Okon, Tatort) се е разминал на косъм от смъртта в Атлантическия океан. В Ню Йорк, той е намерил подслон при Сам Грийнуд (Vincent Kartheiser, Mad Men), който дължи живота си на Хофман, и чрез когото среща родения в Германия адвокат Бергер (Thomas Kretschmann, Avengers: Age of Ultron). Ще успее ли адвокатът да му помогне да се завърне в Германия?

Междувременно в Ла Рошел, Симон (Vicky Krieps, Phantom Thread) продължава тайно да помага на засегнатите от нацистката окупация, а Форстер (Tom Wlaschiha, Game of Thrones), глава на Гестапо, има подозрения, че тя и съквартирантката й Марго (Fleur Geffrier, Elle) разработват таен коридор за бягство на еврейско семейство. 

В новия сезон се появяват и нови лица, сред които очарователната Рошел Нийл (Terminator: Dark Fate) и Майкъл МакЕлхатън (Руус Болтън от Game of Thrones), наред с познати лица като Вики Крипс, която получи награда „Златна нимфа“ от ТВ фестивала в Монте Карло за ролята си на Симон Щрасер.



Продукцията получи много отличия през 2019 г., включително Магнолия за най-добър чуждестранен филм или минисериал от Шанхайския ТВ фестивал, Награда на журито ROMY, Специална награда на журито от Баварския ТВ фестивал, както и номинация за награда „Златна нимфа“ за най-добър драматичен ТВ сериал и номинация за награда Grimme в категория “Fiction”.

„Подводницата“ сезон 2 дебютира по Epic Drama на 17 май, неделя, а повторението гледайте във вторник от 22:45 или събота – след 23:30, а сезонът започва така: 

В Ла Рошел командирът на подводница Йоханес фон Райнхарц получава нова мисия. Марго и съквартирантката й Симон помагат на семейство Голдблат да избяга от града. В Ню Йорк Хофман копнее да се върне у дома и да изчисти името си...



Epic Drama е ТВ канал за исторически драматични сериали от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците, в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал, във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

За пълната програма на канала следете https://www.epicdrama.bg/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови