„Атака“ окраде и Mitsubishi за партийна пропаганда

Симона Костадинова 19 май 2014 в 20:40 21784 36

Вляво: Рекламата на Mitsubishi Вдясно: Изображението на "Атака"

„Атака“ отмъкнаха изображение от реклама на световноизвестната марка автомобили Mitsubishi, за да го използват за предизборната си кампания.

Става дума за изображение на каменен лъв, който се съживява и скача от пиедестал. То е използвано в рекламна кампания на Mitsubishi още през 2011 г. и е създадено от студио Platinum FMD.

От „Атака“ са „боядисали“ животното в бяло, зелено и червено и са изрязали мотото на кампанията и логото на световно известната марка от долния ъгъл на картинката.

Добавили са надпис „Търпението ни се изчерпва!“, както и номера на партията в бюлетината за евровота. Тук присъства и задължителният надпис „Купуването и продаването на гласове е престъпление“.

Фонът на двете изображения, формата на лъва и всичко останало е напълно еднакво.

Официалната фейсбук страница на партия „Атака“ е публикувала изображението още на 5 май - няколко дни след началото на предизборната кампания.

Това не е първият гаф на партията на Сидеров по време на тази кампания. Първо стана ясно, че от „Атака“ са използвали кадри от църковен брак, без да поискат позволение от семейството, което е заснето на тях.

Друго нарушение на "Атака" беше разкрито след сигнал от „Протестна мрежа“ до ЦИК - върху билбордите на партийната телевизия "Алфа" бяха залепени бели квадрати с номера на "Атака" в бюлетината, но без задължителния надпис "Купуването и продаването на гласове е престъпление".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!