"Атака" открадна видеоклип от БГ сватба за пропаганда срещу ЕС

OFFNews 12 май 2014 в 21:29 11820 11

Семейство Беловарски в предизборния клип на "Атака". Снимка: btvnews.bg

За свой предизборен клип срещу евроатлантическите ценности „Атака” е отмъкнала кадри от църковен брак, без да поиска позволение от семейството, съобщава bTV.

Антоанела и Даниел Беловарски сключват брак през октомври 2012 г. Ако доскоро видеото от църковния им брак е гледано само от техни близки и приятели, от няколко дни двамата са в праймтайма на националните телевизии - като част от предизборен клип на „Атака".

„В един момент онемях, защото виждам кадри от нашата сватба, които са в един политически клип”, разказва Антоанела Беловарски.

„Обаждат се хора и казват - „Абе, ти откога стана атакист, кога изобщо си се захванал с политика?", допълва съпругът й Даниел.

Кадрите са качени в интернет от Даниел, за да стигнат до негови роднини в чужбина.

Авторите на предизборното видео ги използват обаче, без да искат позволението на двойката.

„Абсолютно всички използваме YouTube, за да шерваме някакви моменти, но това не означава, че някой друг ще вземе, ще го копира, без да ме пита и ще го пусне в антигей, антипедофилска пропаганда - профашистки партии и групи”, коментира Даниел Беловарски.

„Никой от нас не членува в никаква партия. Аз лично даже не съм привърженик на никаква партия. Не бих го допуснала”, категорична е съпругата му.

Антоанела и Даниел се заканват да заведат дело срещу „Атака” и фирмата, направила клипа.

„Човек се чувства ограбен, защото това е нахлуване в личното пространство, което за мен е абсурдно. Това е църковният ни брак, което е още по-отвратително”, казва Антоанела Беловарски.

От „Атака” коментираха пред bTV, че макар и одобрен от тях, клипът е дело на външна фирма, която носи отговорност за грешката. Още днес кадърът със семейство Беловарски щял да бъде премахнат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!