ДОСТ призова агентите на ДС да се оттеглят от листите, но без Местан

OFFNews 10 март 2017 в 13:12 3180 1

Призоваваме кандидатите за народни представители в 44-то Народно събрание, които са огласени от Комисията за принадлежност към структурите на бившата ДС, да застанат пред своята съвест и да се оттеглят от листите на Обединение ДОСТ, ако са работили за ДС и ако на съвестта им тежат пречупени човешки съдби. 

Това се казва в позиция на Обединение ДОСТ. Комисията по досиетата оповести вчера имената на кандидат-депутатите Дора Минчева Мутафова( Агент Доротея.), Ивайло Каменов Каменов(Агент Орхан), Исмаил Салимов Хасанов(Агент Илия), Лютви Ахмед Местан(Агент Павел), Сабри Сюлейманов Ибраимов (Агент Билянт). 

Лидерът на НПСД, която е част от обединение ДОСТ, Орхан Исмаилов декларира, че кандидат-депутатите на неговата партия няма агенти и призова "всички партии, абсолютно и без изключение, да извадят от листите си кандидат-депутатите, оповестени от Комисията по досиетата".

Позицията на НПСД още по време на преговорите за общо явяване на вота била без ченгета в листите и сега Орхан Исмаилов я повтарял. Това обаче не се отнасяло като условие за обединение на двете партии за лидера Лютви Местан. 

В политическата платформа на Обединение ДОСТ има специален раздел Декомунизация, където освен отпадане на давността за престъпленията на комунистическия режим е приоритет лустрацията по отношение на номенклатурния апарат на БКП, ДКМС и репресивните служби на комунистическия режим, обявен за престъпен със Закон от Народното събрание през 2000 година, се казва още в позицията на ДОСТ, разпространена днес. 

Припомняме, че председателят на партията г-н Лютви Местан отдавна декларира ясната си позиция относно картона от времето на войнишката му служба, огласен от Комисията, който не се отнася до цивилния му живот.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21272

1

Гароне

10.03 2017 в 14:35

"но без Местан", всяка партия и коалиция като призове агентите да се оттеглят, но без един-двама, то какво ще стане :)