Дани Каназирева: Болниците станаха партийни хранилки за сметка на здравето ни

OFFNews 07 март 2017 в 14:53 2671 1

Държавните и общинските здравни заведения в България се източват под натиска на партийна диктатура, обяви водачът на листата на Нова Република за Пловдив и Пловдивска област Дани Каназирева.

На среща с лекари и медицински сестри от региона да представи визията на дясното обединение за по-добро медицинско обслужване.

„Дълго време наблюдаваме как здравеопазването постепенно се ликвидира с мълчаливата подкрепа на държавата. Целта е болниците, поликлиниките и диспансерите да бъдат умишлено съсипани финансово, а пациентите им да се пренасочат към нови частни клиники, приближени до управляващите парии", каза Каназирева.

Водачът на Нова Република за Пловдив и областта Дани Каназирева посочи няколко примера - Белодробната болница „Д. П. Кудоглу", както и многопрофилната болница „Св. Мина", чиито дългове за няколко години скочиха до 3 млн. лв.

„Този резултат се очакваше. Провалът беше предизвестен. Така става, когато ръководните кадри се назначават не според професионализма, а според цвета на партийната книжка", обясни тя.

Дани Каназирева отговори на въпросите на лекарите и медицинските сестри, които се интересуваха защо досега нито един депутат от Пловдив и Пловдивска област не се е опитал да ги защити. Тя обясни, че всички останали политически сили издигат „парашутисти" в региона, които не проявяват никакъв интерес към проблемите на хората.

„Не е вярно, че няма пари. Просто парите отиват на друго място, а държавата умишлено се е отказала да контролира това разхищение, убедена е Дани Каназирева. Според нея тъжната истина е, че болниците се превърнаха в партийни хранилки за сметка на здравето на хората.

С цел да спре хаоса в здравеопазването Нова Република посочва ясно проблемите и предлага заплащане според реално извършената работа, на само по клинични пътеки, сериозна проверка на всички здравни заведения, където трябва да се отчетат реално стоящите лекари на работа, повече лекари и по-малко чиновници.

„Не може медицинският персонал да получава същите пари, колкото получават партийно назначените чиновници. Зад всеки шеф в държавна болница стои определена политическа сила, затова ги сменят не според качествата, а според партийната близост. Целта на всичко това е източване и пренасочване на средства към партийните централи", обясни още кандидатката на Нова Република.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови