Делчев: Манолова подписа, че ще изпълнява десни политики. Данъци няма да се вдигат

OFFNews 11 октомври 2019 в 11:39 1770 0

София има възможност и заслужава градивна промяна. Мая Манолова показа, че може да работи за каузите на гражданите и да превърне една забравена институция в работеща, именно затова получи подкрепата на активни граждани, които издигнаха кандидатурата й за кмет.

Това заяви пред БНР Димитър Делчев, водач на листата за общински съветници на дясно-центристката коалиция „Движение България на гражданите“ (ДБГ, ЗНС, НДСВ и Път на младите), които подкрепиха Манолова за кметския пост.

С нея подписахме Платформа за гражданско управление, в която са заложени около 20 мерки, важни за десните хора - неувеличаване на данъците, борба с корупцията, борба с мръсния въздух, изграждането на нормална инфраструктура. Изпълнението на тази платформа ще гарантира работа за гражданите на София, посочи Делчев.

Като основни ангажименти на общинските съветници и Манолова като кмет ще бъде цялостно изграждане на Околовръстното шосе и започването на вътрешните градски рингове, така че трафикът в центъра да бъде намален наполовина, за да се намалят и задръстванията.

Делчев беше категоричен, че ще настояват за налагане на мораториум върху строителство на зелени площи като собствениците на терени да бъдат компенсирани справедливо. Хората ще получат това, което струват имотите им, но не може да има повече строежи в малкото останали зелени площи, София трябва да диша, добави водачът на листата на ДБГ.

Заради последните ремонти на Столична община са наложени глоби, една беше потвърдена от съда, а още няколко чакат решения. МРРБ иска Общината да връща пари, защото обществените поръчки са възложени в нарушение на правилата, а и видяхме резултатите – Западен парк все още е само кал, няколко пъти бяха ремонтирани ремонтите на „Граф Игнатиев“, пред „Св. Седмочисленици“. Ето това е моделът на ГЕРБ - поръчките да отиват в близки до властта фирми, , който ние искаме да променим, категоричен е Делчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови