Енчев иска ЦИК да провери мамила ли е ПП Възраждане в онлайн анкети

OFFNews 29 март 2017 в 18:50 8888 8

Снимка БГНЕС

Велизар Енчев.

Председателят на „Движение за радикална промяна Българската пролет" Велизар Енчев изпрати сигнал до ЦИК, в който твърди, че партия "Възраждане" е агитирала с фалшиво съобщение, подписано с неговото име.

Енчев предлага също така "ЦИК да поиска официална информация от сайта ДИР.БГ, който анулира резултати от изборна анкета заради манипулации „от една политическа сила“. Причината е, че „читатели“ поставиха с гласуване на първо място ПП „Възраждане“, което се оказа поредна манипулация."

Публикуваме пълния текст на сигнала на Велизар Енчев до ЦИК:

На 25. 03. 2017 г. от сайта на ПП „Възраждане” бе изпратено фалшиво съобщение до десетки хиляди потребители във Фейсбук, което гласи: „С уважение и респект към Велизар Енчев, че призова ВСИЧКИ свои симпатизанти и приятели да гласуват за ПП "ВЪЗРАЖДАНЕ" с бюлетина -№ 14 !!! БРАВО, МЪЖКАР !!!“

Никога не съм призовавал българските граждани да подкрепят ПП „Възраждане”, гореизложеното е лъжа и цели заблуждаване на избирателите и причиняване на вреди на представляваната от мен партия.

Горепосоченият текст е бил прочетен от над 100 000 хиляди избиратели, което несъмнено е довело до намаляване на изборния резултат на представляваната от мен партия.

За да може фалшивото съобщение достигне до по-голям брой читатели, е използвана услугата на Фейсбук „подсилване на съобщението“ чрез допълнително заплащане с дебитна (кредитна) карта. Лесно е да се установи кой е собственикът на тази банкова карта.

В днешния сутрешен блок на БТВ Антон Хекимян уличи лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов в манипулации със сайта на телевизията в изборния ден. Водещият показа поместена на сайта на ПП „Възраждане“ графика на БТВ с прогнозни социологически данни, в която на мястото на „Воля“ / 4,5 процента/ е поставена партия „Възраждане“.

Предлагам ЦИК да поиска официална информация от сайта ДИР.БГ, който анулира резултати от изборна анкета заради манипулации „от една политическа сила“. Причината е, че „читатели“ поставиха с гласуване на първо място ПП „Възраждане“, което се оказа поредна манипулация.

През цялата кампания водачите на листи на ПП „Възраждане“ - Костадин Костадинов, Минчо Христов и Стела Банкова, цитираха именно тази анкета на ДИР.БГ, за да докажат, че са първа политическа сила.

Ако ДИР.БГ потвърди, че манипулациите са в полза на „Възраждане“, извършени са незаконни действия за фалшифициране на данни в Интернет, с цел подвеждане на избирателите.

С оглед на гореизложеното, моля да извършите проверка налице ли е предизборна измама в посочените тук случаи. Ако се установи истинността на гореизложеното, моля да наложите съответната санкция на ПП „Възраждане”, както и да сигнализирате прокуратурата на Република България, която да установи има ли противоправни действия, с оглед реализиране на предвидената от закона отговорност, от лицето /лицата/, които са ги извършили, респективно препятстване на бъдещи противозаконни действия.

Готов съм да съдействам по всякакъв законен начин за изясняване на случая и моля да бъда уведомен за предприетите действия по настоящата жалба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8998

13

Велизар Енчев

30.03 2017 в 09:46

А сега с имена: Ако бъда призован в прокуратурата, ще посоча имена на хора, които са вършили компютърните измами и манипулации. На първо място са две от лицата на Възраждане. На второ, но не по важност - лицето С. Нейчев.И така: чакаме информацията от Дир.Бг. За да видим как публично се лъже, а зад кулисите /на клавиатурата/ се легитимира лъжата.

8998

12

Велизар Енчев

30.03 2017 в 00:15

Прави сте, уважаеми тролове от Балчик и Варна. Не бива да ми се обръща внимание. Некъв си Енчев изнася некви си факти, които не струват нищо, щото удрят в сърцето мошениците от Възраждане. Хайде, възрожденци, излезте с имената си и влезте в дебат с моя милост! От какво се страхувате, щом истината е на ваша страна? Лека нощ, страхливи и жалки тролове. Когато постъпите като мен и с имената си влезете в открита и честна полемика, тогава ще ви удостоя в внимание. Надявам се нещо сте научили от моята лекция по професионализъм и морал. Пардон, последната дума я търсете в Речника на чуждите думи.

8716

10

Параклет

29.03 2017 в 21:44

На мен също!

8998

9

Велизар Енчев

29.03 2017 в 21:42

Параклет, вие сте автор на това безумно твърдение:
"Вие сте платили на Петков да напише това в профила си и да го сподели в няколко групи в изборния ден. След това сте копирали съобщението на страницата си оревавайки фейсбука та чак до прокуратурата!"
Като сте толкова убеден в правотата си, защо не излезете с името си, да отидем двамата в съда и там да докажете тази лъжа? Защо? Оставете заклинанията. Те не доказват нищо. Освен вашата интелектуална и морална немощ. Жал ми е за вас.Наистина.

8998

7

Велизар Енчев

29.03 2017 в 21:04

На моя страна е не само истината, подкрепена с факти, но и моралът. Аз тук излизам с името си, а вие удобно се криете под чужди имена. Защо не излезете с трите си имена? Защото сте страхливци и подлеци, които са смели само в сянка, където клеветата е силна.Хайде, излезте от сянката, елате на светло! Смеете ли?

8998

6

Велизар Енчев

29.03 2017 в 20:58

Очевидно фактите нямат никакво значение за опонентите ми в този форум. Клеветите не са аргумент,но ако напишете името си, бъдете сигурни - ще бъдете осъдени. Както вече осъдих един депутат за подобни изказвания от трибуната на НС. Сега по фактите: Значи за вас е без значение изнесеното и показаното днес от Антон Хекимян в Би Ти Ви? Само то е достатъчно, за да се види моралният образ на възрожденци.Ами хакването на анкетата на Дир.Бг.? И това ли отминавате като маловажно? Този Петков от Търново само е споделил публикация на сайта на Възраждане, която бързо е била изтрита. Но следите остават. И те вече са в ЦИК и, надявам се, ще отидат в прокуратурата. Не може да се мами, манипулира и фалшифицира така безогледно! Аз не твърдя, че Костадинов или Христов са сторили това. Нека се открие по дебитната карта, от която е платено подсилването на публикацията във Фейсбук.