ГЕРБ опровергава с факти ДБ

OFFNews
16 октомври 2019 в 17:44 | 2656 |2

В изнесените данни на ДБ за договора между Столична община и МТК Гроуп няма нито един факт, който да е верен. 62 нови нископодови газови автобуси се движат по 15 линии на градския транспорт, така както е по договора между Общината и транспортния оператор.

Липсата на експертност по темата вероятно е причината да се твърди, че има концесии по линиите. Става дума за конкурсна процедура, която е публична и всички документи и етапи по нея са напълно прозрачни. Цената, която се заплаща по договор на частния оператор за километър пробег, е по-ниска от тази на „Столичен автотранспорт".

Конкурсът позволи да бъдат обновени автобусите, които бяха на средна възраст над 25 години и обслужваха северните територии на града. Всички пътници по тези линии сега виждат, че автобусите са нови.

Използването на автобус, който не отговаря на критериите, дори като резервен, се санкционира веднага. Това е неоспорим факт! В резултат на мащабна програма за модернизация на градския транспорт средната възраст на автобусите, които обслужват линиите на градския транспорт, е 6 години.

Вече 90% от автопарка отговарят на най-високи екологични стандарти.

Препоръчани материали
JustSoYouKnow

Рейтинг : 1041

17.10 2019 в 08:30 2
+ 3
- 0
Аз тук факти не виждам, нито документи, нито нищо това, че някой е казал нещо не го прави факт.
kokoten

Рейтинг : 1006

16.10 2019 в 18:16 1
+ 0
- 0
....смешно...справедлив конкурс при ГЕРБ,и не само,ами и крайно изгоден за общината,жива да не бех,да видя такова нещо....каква наглост,какво безочие....софиянци,опичайте си акъла и изметете тая крадлива паплач....