Костадин Марков: „РБ – Глас народен“ ще е автентичната десница в следващия парламент

Лидерът на СДС Божидар Лукарски заяви, че се гордее с листата в Бургас

offnews 12 март 2017 в 20:14 4172 5

„Единствената формация, представляваща автентичната десница, която ще влезе в следващия парламент, и то с неочаквано добър резултат, е „Реформаторски блок – Глас народен“. Всички други гласове за отцепилата се партия на Радан Кънев реално отиват за ГЕРБ и БСП. Защото знаете, че, когато не минеш прага от 4%, гласовете ти се разпределят между двете основни политически сили, които са изкарали най-голям резултат. Така че, всеки един глас на автентичен десен, отишъл извън“ Реформаторски блок – Глас народен“, е на практика глас за БСП и ГЕРБ”, каза водачът на листата реформаторите в Бургас, инж. Костадин Марков пред препълнената зала на Морското казино.

Днес стотици бургазлии участваха в срещата-разговор, на която гост беше и председателят на СДС Божидар Лукарски. На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители на реформаторите в Бургас.

„Надявам се всички ние да сме достатъчно мотивирани и да покажем добър резултат, който да помогне и на резултата на цялата коалиция в национален план. Има един изключително задаван въпрос в последно време, а именно: „Защо да гласувам за „Реформаторски блок – Глас народен“? Защо да не си гласуваме за ГЕРБ, които се явяват основен опонент на БСП?”.Отговорът е изключително прост. Защото, ако ние не сме в парламента и не участваме в дясно центристко бъдещо правителство, се връща 2013г. и времето на Орешарски. Представете си ситуация, при която ние не влизаме в парламента. Какво остава на нашите колеги и доскорошни партньори от ГЕРБ? Остава да бъдат в опозиция, държавата пак се разклаща. Пак ще има протести, може би и много бързи избори. А това не е добре за стабилността”, заяви водачът на коалицията в Бургас и зам.-председател на СДС, инж. Марков.

„Няма нито едно социологическо проучване, което да дава „Реформаторски блок- Глас народен“ извън парламента. И обратното – няма нито едно проучване, което да дава повече от половин процент на нашите бивши колеги от Народната република и повече от 1% на новосформиралата се партия на Христо Иванов, която сама заявява, че е нито лява, нито дясна”, добавя Марков.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски също заяви, че според него „Реформаторски блок – Глас народен“ е единственото дясно обединение, което ще участва в бъдещия парламент. Той не спести добрите си отзиви за листата с кандидати за народни представители в морския град.

„Листата в Бургас е съставена от изявени интелектуалци и професионалисти. Гордея се с човека до мен – Костадин Марков, който винаги ми е помагал и през всички тези години никога не е изневерявал на традиционните десни ценности. Също и с д-р Георги Митев, който не се включи заради лични амбиции в проекти, които са тип: „Да се цепим, за да направя сам партия, а какво ще стане с десницата, не ме интересува”. В листата ни има много лекари, както и силно представителство на дамите. Тя е от точно 21 души, какъвто е и номерът ни в бюлетината и е една от най-дългите в страната ”, каза Лукарски.

Той добави, че е сигурен, че в Бургаска област автентичната десница ще победи и ще направи добър резултат.

По-късно Марков и Лукарски откриха шатрата на коалицията в центъра на Бургас, където гражданите могат да се запознаят с програмата на „Реформаторски блок - Глас народен“.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7930

4

jkljkl123

13.03 2017 в 00:31

За РБ да гласуват най-много майката на лукаВски и сестрата на наВитков.

17156

1

aviatora

12.03 2017 в 20:26

Ако имаше държава Лукарски и компания трябваше да лежат на топло в ЗАТВОРА!!! БОКЛУЦИ!!!!! С КАМЪНИ ЩЕ БИЕМ АКО ВЛЕЗНЕТЕ В СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!! МАФИЯ!!!!!