Мая Манолова: До края на мандата ще има ясла и градина за всяко дете

OFFNews 09 октомври 2019 в 15:15 2194 0

„В програмата за управление на София сме заложили изискването до края на мандата да бъдат изградени детски ясли и градини за всяко дете“. Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в квартал „Манастирски ливади“, където майки споделиха за проблем с недостига на места в детски градини и детски ясли.

„Ще постигнем това, като терените, които са частна собственост и са отредени за детски градини, ще бъдат отчуждени, а техните собственици справедливо обезщетени. Детски заведения ще се изградят и на други общински терени, които са подходящи за целта и които в момента пустеят“, обясни тя.

Тя допълни, че „дотогава, до края на мандата, за да няма нито едно дете в столицата, което да е извън детско заведение, общината ще сключи договори с частни детски ясли и детски градини, като ще предоставя за издръжката на децата в частните заведения сумата, която предоставя в общински такива.“

„Частните детски ясли и градини, на които общината ще предоставя средства, за да поема децата, които са извън детски заведения, ще се избират с публична процедура, на конкурсен принцип, така че всичко да е светло, ясно и прозрачно и да бъдат избрани най-добрите“, завърши тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови