Нинова към Борисов: Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС?

10 март 2017 в 15:21 4107 4

Готвите ли ДОСТ за своя патерица в 44-то НС и затова ли мълчите и нямате позиция, че турският министър и турският посланик се намесват пряко в изборите на суверенна държава? 

Този въпрос отправи лидерът на БСП Корнелия Нинова на среща със стотици граждани в Ловеч към Борисов като част от задочния дебат с него, след като той отказа реален. „Питам за достойнството на един народ. Каква е позицията му по отношение на изказването на турския министър на труда и социалната политика и обръщението да се подкрепи партия ДОСТ“, каза тя. Председателят на БСП заяви, че ДОСТ е партньор на ГЕРБ и Борисов, и е подкрепила Цецка Цачева на президентските избори. Според нея чрез тази партия, друга държава се меси във вътрешните работи на Бълагрия. „БСП казва, че това е недопустимо. Искаме достойнството, че сме един народ, който решава вътре в държавата си своята съдба и никой отвън не му определя пътя. Както каза и президентът Радев; „Външната политика вече ще се прави вътре в страната и ще се отстоява навън, а не обратното“, категорична бе лидерът на БСП.

БСП иска доверието на хората, защото е готова да промени живота им

Корнелия Нинова заяви, че БСП иска доверието на хората, защото е готова да промени живота им. „Борисов е обърнат назад, защото вероятно вече е приел поражението и знае, че той и партията му са минало“, аргументира се тя. Председателят на левицата подчерта, че БСП отрича типа управление на ГЕРБ и предлага различно. Тя припомни, че ГЕРБ са загробили България за поколения напред с новия дълг. „Те съсипаха икономиката, защото дадоха предимство на 5-6 големи фирми да вземат обществените поръчки. Ние предлагаме друго“, заяви тя и поясни, че става въпрос за създадване на фонд „Индустрия“, с който да се финансират предприятия за производство, закон за храните, с който да се задължат веригите да продават 50% български продукти и таван на субсидията за едрия бизнес в земеделието.“Искаме родно производсвто и родни стоки“, заяви тя. Корнелия Нинова подчерта, че ГЕРБ са съсипали българското образование, БСП предлага - връщане на парите на държавното и общинското училище от частните, възстановяване на професионалните техникуми, въвеждане на специалности, които са необходими на икономиката, отмяна на Закона за училищното и предучилищното образование, един учебник по всеки предмет.
Председателят на БСП припомни, че ГЕРБ в здравеопазването са въвели отпечатъците, списъци на чакащите, турски ваксини. „Ние в здравеопазването предлагаме – всеки, който си е плащал осигуровките, да не плаща допълнително. Тези, които не могат да си позволят - държавата ще им помогне“, заяви тя. 

В сферата на сигурността Нинова обясни, че за справяне с битовата престъпност и кражбите, които се ширят сега, БСП предвижда въвеждане на полицейски пост на всеки 3 села и премахване на „маловажен случай“ от Нказателния кодекс.

По темата за доходите и бедността тя коментира, че ГЕРБ са замразили социалните плащания, а БСП предлага помощ на младите при отглеждане на дете, закупуване на жилище и откриване на фирма. „По-богатите да бъдат солидарни с по-бедните – 20% данък върху доходите за тези, които взимат над 10 000 лв. на месец“, заяви тя. Не на последно място Нинова посочи и преизчисляване на старите пенсии спрямо средноосигурителния доход за 2013 г.
"Предлагаме решителност за това, което обещаваме, Бългрия ще има собствено прозиводство, ще има здарвеопазване за всеки, ще има образование от което излизат грамотни българчета с работни места в България. Ще се опитаме да има и сигурност по домовете и ще върнем самочувствието и достойнството на силен и голям народ."- заключи Корнелия Нинова.

Милко Недялков: С номер 10 ще направим промяната

„С номер 10 ще направим промяната“, заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Ловеч Милко Недялков. Той подчерта, че трябва да се борим за една България, която да е суверенна, в която да царстват принципите, правилата, духовността, която да работи за себе си. Според него България е започнала да застава на мястото си на картата на Европа. „Ние сме екип, който познава като 10 пръста на ръката си проблемите на Ловеч. Поръчението, с което Нинова ни изпрати, е да се преобрази този край. Ние ще го направим. Всеки човек е важен. Промяна за хората“, заключи Милко Недялков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

4

Hissarion

10.03 2017 в 17:32

Боко, Цецо и компания редовно ходеха да засвидетелстват вярност на Ердоган. Даже Боко го раздаваше куриер на заплахи до Брюксел.

16009

1

Nik68

10.03 2017 в 15:47

Боже, боже каква принципност. Като коя партия не един, не два а цели три пъти се коалира с ДПС, създаде ДПС и преди има няма три години Станишев се прегръщаше и целуваше с Местан - що за гьотверен, гьонсурат и наглец трябва да си за да правиш подобни словоизлияния. На колко избори автобусите със "гласоподаватели" подкрепяха БСП. И как да й вярваш на подобна с изивнение и меко казано престъпна лъжкиня. Тръгнала от СДС стигнала до ръководител на БСП. Където е келепира и както й изнася.