ПП Глас Народен: Знанието е сила

Конкретни стъпки към политическото образование

OFFNews 22 март 2023 в 19:45 1784 1

Знанието е сила

Снимка Глас Народен

Знанието е сила

Първата основна цел на ПП Глас Народен за промяна модела на управление на политическото статукво е политическа образованост, водеща до политическо осъзнаване и превръщането му в политическа активност, съобщиха от партията.

Четири начални стъпки за политическо образование:

1. Политическото образование не трябва да се бърка с медийната информираност.

Медиите отразяват вече случили се събития и това са последващи коментари и анализи. Те не дават фундаментално решение на проблемите, а са моментна констатация на конкретен проблем, която е залята от следващото събитие на деня. Медиите, освен БНТ, БНР и БТА, са частни. Те се самоиздържат и като всяко търговско предприятие преследват своя интерес - печалба! Тази печалба се сформира от частно финансиране основно чрез реклами, изборни рекламни пакети и други. В тази връзка, медиите отразяват политически само тези, които могат да си позволят да си платят за отразяването. Така според финансовата мощ на партиите е и медийното отразяване. Което се явява и насочващ вот за избирателите.

2. Политическото образование изисква четене, а не гледане на телевизора.

Конституцията на РБ, Законът за политически партии, Законът за местното самоуправление и местната администрация и Изборният кодекс са базови документи, които ще ви запознаят с държавното и политическо устройство, както и с изборните правила, по които се извършват, а не провеждат изборите! Така ще излезете от хватките на политическите стратези, които искат да ви откажат от политическа активност и гласуване, както и медийните манипулации, за да се удържи моделът на 33-годишното управление на България.

3. Политическото образование отхвърля мантрите и постулатите на политическия инженеринг:

- Няма смисъл да се гласува, защото всички са еднакви!
- Не гласувай за малки партии, защото гласът ти ще бъде преразпределен!
- Нищо не може да се промени с избори!

Тези “постулати”, както и политическата проституция на партии и лица, отблъскват нетвърдия електорат партийни избиратели и в крайна сметка изборния вот се определя от твърдия електорат на партиите на статуквото. 30% гласували за партиите на статуквото определят управлението на живота на останалите 70%. Малцинството определя мнозинството!

4. Знанието е сила!

Напълно естествено е да се търси връзката между резкия спад в образователната ни система и политическата образованост. Тази грижа имаха управляващите партии и техните политически и икономически стратези. Необразованият човек вярва на това, което чуе и види, тъй като няма собствено познание по темите. Необразован човек и народ се манипулира и управлява лесно и тази цел се следва вече три десетилетия.

Глас Народен още през 2013-а година за пръв път постави основен партиен приоритет “Образование” и всички големи партии ни се изсмяха вкупом. Днес и те говорят разпалено за приоритет "Образование". Но само говорят, защото нямат интерес от него.

Образованието е в основата на човешкия прогрес и в сформирането и спазването на законите в една държава.

Най-често населението се превръща в народ с национална кауза, но във времето устоите се крепят на нивото образованост на нацията!

Платена публикация

Парламентарни избори 2023

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови