Пенчо Милков: Заставам пред вас със силно желание за промяна в Русе

OFFNews 20 октомври 2019 в 10:18 2787 0

”Днес пред вас ме изправя силното ми желание за промяна. Не просто да говоря за нея, а реално да участвам в този процес. Изправя ме и убедеността, че е дошло време нашето поколение да поеме отговорност за случващото се в страната ни.” С тези думи кандидатът за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция “БСП за България”, се обърна към жителите на село Червена вода.

На срещата присъстваха евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева, зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков и кандидати за общински съветници от местна коалиция “БСП за България” в Русе. Пенчо Милков сподели с присъстващите, че намерението да се кандидатира за кмет и вярата, че може да се справи с предизвикателството дълго време са се оформяли в него.

Милков представи листата с кандидати за общински съветници на местната коалиция, като изтъкна, че е горд да води след себе си толкова достойни хора. Той уточни, че половината от кандидатите в нея са жени, а четиридесет на сто са хора под 40 години, а в листата има и 10 души от гражданската квота, които не са членове на политически партии.Кандидатът за кмет заяви, че присъствието му в с. Червена вода е израз и на категоричната подкрепа, която русенските социалисти изразяват към Свилена Острева – кандидат за кмет на селото и вярва, че заедно могат да работят за решаване на проблемите на общината.

“Тук съм, за да подкрепя Пенчо Милков. Да ви убедя, че промяната в България, промяната към един по-добър живот няма да дойте отвън. Тя ще дойде от вас. Затова гласът на всеки един от вас е изключително важен”, заяви евродепутатът Елена Йончева. Тя добави, че промяна е възможна и важна, за да останат нашите деца и внуци в България.

“Познавам Пенчо Милков повече от 2 години. Работили сме заедно, изправяли сме се заедно в тежки битки срещу много силни съперници, но въпреки това той е устоявал. Той е човек, който не се страхува, човек, който застава зад кауза и не жали сили докато не постигне успех. Аз съм убедена, че промяната в Русе ще дойде с него", категорична бе Елена Йончева. Тя коментира, че е убедена, че Русе може да стане северната столица на България, защото Пенчо Милков има хъс, кураж, професионални познания и опит, за да го направи.

От своя страна зам.-председателят на ПГ на левицата Крум Зарков подчерта, че в настоящата предизборна кампания в Русе над страха, над натиска, над различните манипулации, се откроява един истински политически протест и този път “политически” не е мръсна дума. Той сподели, че Пенчо Милков е политик от нов тип – млад мъж, баща на три момчета, изграждал се с години и като адвокат, и като общински съветник и по-късно като народен представител. “Днес той е готов да се откаже от депутатския си комфорт, от всичко лесно, за да се грижи ден след ден за ежедневните нужди на хората – от плочките в града до стратегическото му развитие, което ще го превърне в северната столица на България”, заключи Зарков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови