СЕМ се самосезира за клипа на ДОСТ с участието на турския посланик

OFFNews 07 март 2017 в 10:46 3549 6

Мария Стоянова

Съветът за електронни медии се самосезира във връзка с предизборния клип на ПП ДОСТ. Това каза председателят на СЕМ Мария Стоянова, цитирана от "Фокус", във връзка с предизборния клип на ДОСТ, в който участва турският посланик.

„Съветът за електронни медии се самосезира още вчера. Трябва да кажа ясно, че работим със Закона за радиото и телевизията, както и с Избирателния кодекс. Там текстове, които да забраняват възможни внушения от екрана чрез този клип няма“, обясни Стоянова.

Председателят на СЕМ заяви още, че Централната избирателна комисия също ще бъде сезирана по случая. "Не трябва да остават никакви съмнения за двойни стандарти или толериране на поведение", каза Стоянова. 

„Няма да бъде справедливо, ако една институция, като СЕМ бъде оставена сама, заедно с ЦИК да се справя с този въпрос. Още повече ние се занимаваме със Закона за радио и телевизия и Избирателен кодекс, а не с Виенската конвенция. Това са теми, които са в сферата на отговорност на дипломатическото ведомство на нашата страна, а и на изпълнителната власт като цяло“, уточни Стоянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

6

Hissarion

09.03 2017 в 13:47

Добре, че го махнаха Папионката. Той само щеше да ръкопляска в случая.

10910

5

1Sion1

08.03 2017 в 02:23

Мария Стоянова е уникален човек и професионалист!Ако има повече хора като нея на високи позиции ,тази държава може и да тръгне бавно напред.

77927

1

El Commandante

07.03 2017 в 11:07

ДОСТ въобще не требваше да бъде регистрирана, сега и да се самосезира и да не се СЕМ най-много да им накривите резаните шмайзери...