Зеленогорски: Реформаторски блок - Глас народен ще има между 15 и 20 мандата в парламента

OFFNews 21 март 2017 в 13:24 2089 3

Надявам се коалицията „Реформаторски блок - Глас народен” да има между 15 и 20 мандата в парламента, каза пред Нова телевизия председателят на щаба на Реформаторите Найден Зеленогорски.

РБ разшири коалицията именно с цел да дадем представителство на десните хора в парламента, допълни той. За мен няма „ако влезете“ - ние ще бъдем в парламента, и то с голяма група, добави той на въпрос за политиката на РБ в 44-ия парламент, за да продължим усилията за приемането на антикорупционен закон, мерките за икономически ръст и стабилност и продължаване на съдебната реформа, допълни Реформаторът.

На въпрос защо ГЕРБ в момента сочат като слабости в управлението ресорите, управлявани от РБ, Зеленогорски контрира, че без РБ, в секторите здравеопазване, образование, сигурност и икономика реформи така и нямаше да има. А тунелите бяха ли грешка, или битовата престъпност, където не се направиха достатъчно ефективни промени, попита Зеленогорски и подчерта, че министрите на РБ свършиха много добра работа и стартираха промени, забавени с години от предходните управления.

С ГЕРБ нееднократно сме влизали в остри дискусии в българския парламент, бяхме опоненти, коректив, конкуренти, посочи Зеленогорски и каза, че по-важното от партийния интерес е да се запази стабилността и сигурността в държавата. Зеленгорски подчерта, че Реформаторите са специален обект на интерес от контролните институции и усилията в тази посока продължават. В България такива действия са национален спорт – трябва да се окаля някой политически конкурент и това да се свърши през контролните системи, заяви той, като напомни, че е бил записан в тефтерчето „Златанов”, като срещу името му е имало „да се удари”.

Попитан дали го притеснява това, че ударите са идвали от хора от ГЕРБ, изписани с техните инициали в тефтерчето, Зеленогорски отговори, че е недопустимо контролите системи в държавата да се ползват за политическа саморазправа и репресии, далеч от нормалната европейска цивилизованост. Ние обаче сме автентичната десница и сме устояли на много такива атаки, подчерта шефът на щаба на Реформаторския блок.

По думите му, Реформаторите и „Глас народен” не приемат за ефективни действията на президента и служебното правителство, защото държавните институции не гарантират спокойствието и осъществяването на честни и обективни избори. Самият факт, че днес има партии и групи хора на границата,”за да въздадат справедливост”, а няма да го направят държавните институции, е знак, че институциите не работят адекватно, каза той.

Според Зеленогорски опитът на Турция да се намесва в българските избори през участие на високопоставени правителствени служители в агитация, през стимулиране на изборния туризъм, е крайно неприемлив. Нашето правителство, вместо да каже - трябва да гарантираме честен изборен процес, на нас ни се казва, че ще облекчават изборния туризъм с автобуси у нас.

Държава, която се меси във вътрешните работи на друга суверенна държава и оказва влияние на изборния процес, агитира за конкретна политическа сила, нарушава българското и международно право, категоричен бе Зеленогорски.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

3

Denis Rizanov

21.03 2017 в 13:45

Най-малко!
Вчера ебем перчемлиев разправяше, че дори щели "да вземат" къде 56 места! Не разбрах защо точно 56 и как ги е сметнал, но му вЕрваме.

14469

2

случайно прочетох

21.03 2017 в 13:42

Дано Лукарски не е в парламента.