Агаси чисти кортове, Григор го хвали

OFFNews 08 декември 2018 в 12:42 2814 0

Сътрудничеството между легендата в мъжкия тенис Андре Агаси и българската суперзвезда Григор Димитров доведе до нови задължения на американеца.

Той чисти кортовете с цел да подготви настилката за поредната тренировка на хасковлията в Лас Вегас. Ситуацията пък се оказа крайно забавна за Григор, който позира за снимка, показвайки усърдието на треньора си.

Фотото разкри и друга евентуална новина около Димитров, а именно, че на тренировките му присъства друг звезден наставник - Дарън Кейхил.

"Това се казва отдаден треньор", пише Кейхил под снимката с българина. За сега не е ясно дали Дарън помага в подготовката на хасковлията или просто е отишъл да се види с бившия си възпитаник Андре.

Преди месец австралиецът прекрати работните си отношения със лидерката в класирането при жените Симона Халеп, след като бе неин треньор в продължение на четири години. Двамата стигнаха до трофей от Големия шлем, както и до върха на женския тенис.

Кейхил е извеждал трима тенисисти до номер 1 в света. Под негово ръководство Лейтън Хюит се превърна в най-младия №1 в ранглистата, а Агаси - в най-възрастния такъв.

Димитров пък пристигна в Лас Вегас преди няколко дни, след като първият етап от подготовката му премина в Монако, където световният №19 бе с кондиционния си треньор Себастиен Дюрант, а заниманията бяха предимно във фитнеса и на стадион "Луи II".

Григор ще стартира сезон 2019 в Бризбън в компанията на състезатели като Рафаел Надал, Анди Мъри, Кей Нишикори и Ник Кирьос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови