Аякс "наказа" вратар още при представянето му

OFFNews 26 април 2019 в 08:09 2967 0

Холандският Аякс показа изключителна креативност, за да смекчи яростта на феновете заради привличането на 19-годишния талантлив вратар Кйел Скерпен от отбора на Емен.

Шефовете на клуба, който достигна до полуфинал в Шампионската лига, искаха младока, но привържениците се обявиха против заради негова публикация в Туитър, когато е бил 11-годишен. Тогава той пише отрицателен коментар за Аякс, а в друго свое интервю пък споделя, че предпочита да играе във вечния съперник Фейенорд.

Това са неща, които феновете на Аякс трудно биха преглътнали, но от клуба направиха нещо невиждано във футболния свят. В официалния Туитър на Аякс се появи видео от канцеларията на клуба, като в него спортния и изпълнителния директор Едвин ван дер Саар и Марк Овермарс са заели места като строги учители, докато в ролята на лошия ученик е Скерпен.

Те го карат да напише на лист "Аякс е най-добрият клуб в Холандия". Ван дер Саар удря по масата и казва "А сега още 100 пъти!". Видеото стана голям хит и със сигурност е развеселило и най-големите противници на привличането на вратаря. В края на филмчето Ван дер Саар казва "Достатъчно" и се появява надпис "Кйел, добре дошъл в най-добрия клуб в Холандия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови