Барселона продава най-скъпите брандирани маски във футбола

OFFNews 13 юни 2020 в 11:13 5830 0

Време на криза - време за нови възможности, както са казали китайците. Футболът в Европа все още се съживява, някои първенства започнаха, други още не, но маркетингът не трябва да спира.

Макар и без публика по трибуните, множество клубове разработиха продажбите на нов артикул - предпазни маски срещу коронавируса, брандирани с техните символи. Те се появиха постепенно и вече са разработена ниша.

Как върви търговията и къде са най-скъпите?

В класация, изготвена от испанския сайт Апуестас депортивас, цитиран от БНР, за петте големи първенства на Стария континент, най-солидни приходи очакват в Барселона - маските, брандирани с цветовете на едноименния отбор, струват по 18 евро. От клуба изчисляват, че една употреба на маската е 0,45 евро, което ги прави много изгодни за потребителите.

В Италия най-скъпите са на Рома, а в Англия на Манчестър Сити - те са по 15.

Впрочем, на Острова три клуба търгуват своите предпазни средства по 19 евро, но цената е за 3 броя - това са Манчестър Сити, Астън Вила и Евертън.

В Германия най-скъпите са на Хофенхайм - 12 евро и 95 евроцента. Може би обяснимо, като знаем, че собственик на клуба е бизнесменът и милиардер Дитмар Хоп. Маските на Байерн Мюнхен са с едно евро по-евтини.

На дъното на европейската класация са други двама представители на Бундеслигата - Байер Леверкузен и Борусия Мьонхенгладбах. Ако сте техни привърженици, ще се бръкнете с 2 евро и 99 евроцента. От общо 98-те клубове от петте елитни дивизии 49 търгуват с маски, допълва изданието.

У нас брандирани маски пусна грандът Левски, които са с цена от 7 лева, като има и отстъпки при поръчка на големи количества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!