Бебешка снимка на Григор Димитров обикаля социалните мрежи

OFFNews 24 януари 2018 в 22:11 3100 0

Световната асоциация по тенис откри профил в социалната мрежа Инстаграм с детски снимки на известни тенисити. Сред любопитните фотоси е този на родната звезда Григор Димитров.

Хасковлията стъпва на 3-годишна възраст на корта и точно на толкова хваща за първи път ракетата. На "сериозната" възраст от 5 години той вече играе редовно в родния си град, като баща му Димитър Димитров е първият треньор на бъдещия шампион.

Докато са на кортовете, те са треньор и състезател. Нищо повече. Точно това го изгражда като спортист. Държи се с него наравно с всяко хлапе, което е на корта. Често гони собственият си син от тренировки. Без недомлъвки и оправдания, а само с дейтсвия.

Вчера пък стана ясно, че следващата седмица по книжарниците в страната излиза първата биография на Григор Димитров. Тя е дело на спортния журналист Любомир Тодоров.

Книгата проследява пътя на Григор Димитров от Хасково до триумфа в Лондон в края на 2017 г., като подробно описва успехите му при юношите, кариерата му при мъжете, мачовете му за България, неговите треньори, като внимание е отделено и на неговия живот извън корта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови