Боксьорът Тервел Пулев е доброволец в УМБАЛ 'Софиямед'

OFFNews 15 април 2020 в 11:33 2876 1

Снимка УМБАЛ "Софиямед"

Трикратният европейски медалист по бокс, олимпийски призьор и интернационален шампион на Световната боксова асоциация Тервел Пулен стана доброволец в УМБАЛ "Софиямед".

Пулев ще помага в отделението на "Спешна помощ", като ще извършва дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

Боксьорът започва работа още днес. 

"Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира шампионът пред екипа на "Софиямед".

В цялото лечебно заведение се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавирус, Министерство на здравеопазването и Столична РЗИ, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите.

Тервел Пулев ще се включи именно в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение" и лично на неговия началник д-р Иван Христов. За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

"Благодарим на всички наши доброволци, както и на г-н Пулев, които ни подкрепят безвъзмездно в този толкова труден етап от живота на всички ни - и в професионален, и в личен план. Това е поредното доказателство, че само заедно можем да се справим със световната пандемия и сме по-силни, когато работим ръка за ръка. Доброволческата работа на спортист от ранга на Тервел Пулев е показателно за неговото сърце и родолюбието, в което той и брат му са възпитани", коментира д-р Христов.

При нужда, към доброволческата дейност в "Спешно отделение" на "Софиямед" към Тервел Пулев е заявил желание да се присъедини и неговият брат - Кубрат Пулев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

15.04 2020 в 12:44

Браво,момче,освен,че си голям боксьор си и голям човек,браво....сигурен съм,че това не е пропаганден ход....Боже,Боже,колко е хубаво да си млад....