Броиха 7000 лева за ръкавици на Кобрата

OFFNews 02 декември 2019 в 15:01 2190 0

За 7000 лв. бяха продадени на търг боксовите ръкавици на претендента за световната титла и най-добър български боксьор Кубрат Пулев. Ръкавиците, с които Кобрата прави ежедневните си спаринги бяха предоставени лично от нашия спортист в подкрепа на каузите на коледния благотворителен бал Лайънс клуб Св. Иван Рилски и София Кепитъл.

След изключително оспорвано наддаване бизнесмен от София купи ръкавиците с автограф от Кобрата за изключителната цена от 7000 лева. Кубрат Пулев му ги връчи лично.

"С тези ръкавици съм причинил много болка, но все пак говорим за спортна болка. Сега обаче те ще послужат за две смислени каузи, които са за децата на България", каза Кубрат пред събралите се близо 300 гости на благотворителния коледен бал.

Специално за него най-добрият български тенисист Григор Димитров предостави своя лична тениска с автограф, която беше продадена за 2600 лв. Лична фланелка беше предоставил и най-добрият ни гимнастик – Йордан Йовчев, от която за благотоворителната кауза на двата клуба бяха събрани 1500 лева.

Общо от търга, индивидуални дарения и събрани средства от томбола бяха събрани 62 000 лева. Средствата са за две големи каузи на двата клуба – за закупуване на специализиран ехограф за единствената в България клиника по Детска урология в България, която се намира в "Пирогов" и за закупуване на 100 брайлови машини за училището за деца с нарушено зрение "Луй Брайл".

Лично, за да уважат благотворително събитие на бала, присъстваше директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски, един от най-добрите детски уролози в България – д-р Габриела Минова и заместник-директорът на училище "Луй Брайл" - Любомир Велков.

Специално за търга своя лична футболна тениска предостави и премиерът Бойко Борисов, но от предоставената пресинформация не става ясно за колко е била продадена.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови