Да пробягаш всяко гостуване на любимия си отбор

Георги Терзиев 22 ноември 2018 в 14:22 1478 0

Да присъстваш на гостуване на любимия си отбор е основна част от фолклора на запалянковците. Скот Кънлиф е фен на английския Бърнли и също не пропуска всяка визита на "виненочервените". Интересното е, че той го прави не с кола, влак или друго превозно средство, а... тичайки.

Всичко започва с гостуването на Саутхямптън. Шофирайки, би отнело около 5 часа на феновете на Бърнли да се придвижат. Скот се нуждае от 9 дни за да покрие дистанцията от 432 километра. Ако искате и Вие да се пробвате, това би ви отнело 60 000 калории.  

Всеки път началната точка за Скот е домът на Бърнли "Търф Муур", а покритото от него разстояние до момента се равнява на 45 пробягани маратона в рамките на едва 38 дни. Той планира да пробяга всички визити на любимците си като част от RunAway Challenge.

С ранното свечеряване и падането на температурите, декември се очертава да е най-трудният месец за маратонеца. Ланкашърци ще имат три мача в Лондон в рамките на 22 дни. На първи декември ще се изправят срещу Кристъл Палас, а след това играят последователно срещу Тотнъм и Арсенал. Скот ще се прибере вкъщи в неделя сутрин след мача с "шпорите", който е на 15 декември, и още същия следобед потегля обратно към Лондон за мача с "топчиите".

"Това е предизвикателството", споделя бегачът пред Би Би Си. "14 последователни дни в които ще трябва да бягам по около 60 километра на ден".

Той споделя, че лудата му идея е с цел възстановяване от посттравматичен стрес в следствие на насилствени конфликти, бедност и мизерия, на които станал свидетел докато е бил в Индонезия и Източен Тимор.

Определяйки работата си като "живот на път", Кънклиф очаква на сезона да е покрил 3000 мили и да е събрал 10 000 паунда за своята кауза. "Надявам се моята мотивация да помогне и на други обществено-благотворителни инициативи. Искам да използвам опита си, за да могат и други да се възползват, а футболът е перфектния начин да обединим хората около тази кауза".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови