Джордж Уеа води за президент на Либерия

Арсен Венгер се подлъга, честити предварително на легендата

OFFNews 13 октомври 2017 в 09:09 4928 0

Ранна преднина в изборите за президент на Либерия взе футболната легенда Джордж Уеа. Бившият ас на Милан води в 11 от 15 области. Гласуването обаче продължава. 

Неговият основен противник и настоящ вицепрезидент Джоузеф Боакаи е победител в единия регион и втори в почти всички останали. Кандидат обаче печели с над 50 процента от гласовете. Ако това не стане тази седмица, ще има втори тур през ноември.

Изборите трябва да изберат наследник на Елен Джонсън - първата жена президент в Африка и носител на Нобелова награда за мир.

Навсякъде текат фалшиви новини, че изборите са приключили и Уеа е новият президент. Подлъга се дори мениджърът на Арсенал - мосю Арсен Венгер.

Той побърза да честити на официална пресконференция на "топчиите" преди мача с Уотфорд. "Не е толкова често спортна личност да ръководи своята страна. Поздравления", изложи се леко Венгер.

За по-младите - Джордж Уеа спечели Златната топка през 1995 година. Направи страхотни сезони за Монако, ПСЖ и Милан. После мина за кратко през английските Челси и Манчестър Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови