Федерер се притече на помощ на Надал в оправянето на костюма му (видео)

OFFNews 19 септември 2019 в 14:07 2275 0

Съперничеството е едно, а доброто възпитание и приятелството са нещо съвсем друго. Това го доказа швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер.

Маестрото за пореден път показа своето добро отношение към вероятно най-големия си конкурент в своята професионална кариера Рафаел Надал.

По време на официалното откриване на демонстративния турнир Laver Cup в Женева, Федерер реши да помогне на своя испански колега в оправянето на официалния му костюм. 

Иначе надпреварата, която се провежда за трета поредна година, ще стартира петък и ще продължи до неделя. В предишните две победител излезе отбора на Европа, предвождан именно от Федерер.

Маестрото ще излезе на корта в петък, като ще участва в срещата на двойки, Негов партньор ще бъде Александър Зверев, а техни опоненти Денис Шаповалов и Джак Сок. Преди това ще се изиграят 3 двубоя на единично.

До момента отборът на Европа спечели надпреварата през 2017 и 2018. Сега в тима ще бъдат Рафаел Надал, Роджър Федерер, Доминик Тийм, Александър Зверев, Стефанос Циципас и Фабио Фонини.

Световният отбор ще е воден от Джон Иснър, Милош Раонич, Ник Кириос, Тейлър Фриц, Денис Шаповалов и Джак Сок. През 2018 в Laver Cup участва и Григор Димитров. Бьорн Борг е капитанът на тима от Стария континент, Джон МакЕнроу води световния отбор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови