Футболен клуб се прекръсти на ФК Плоска Земя

OFFNews 30 юни 2019 в 17:16 2325 0

Теорията, че планетата Земя е плоска, намери сериозна подкрепа от страна на испанския нискоразреден ФК Мостойес Баломпе.

Занапред той ще продължи участието си в четвъртото ниво на испанския футбол под името ФК Плоска Земя. Целта на преименуването беше разяснена от президента на клуба Хави Повес пред "Марка", като във всичко има едновременно научен и маркетингов елемент.

"Искаме да привлечем за фенове на ФК Плоска Земя всички, които споделят тази идея. С името си пък осигуряваме на идеята постоянно присъствие в медиите, което ще подобри отразяването на движението за изясняване на целите му. Родени сме да станем изразители на гласовете на милионите последователи на движението, че Земята е плоска, които са заглушавани", споделя още футболният началник.

Може да ви се струва абсурдна самата мисъл, че Земята е плоска, но тя си има сериозни фенове в спортните среди, като на първо място по популярност е американската звезда от НБА от близкото минало Шакил О'Нийл.

Той твърди, че е установил този факт емпирично, тъй като много е пътувал.

У нас теорията също има привърженици, като в изследване 19 процента от анкетираните са изразили резерви, че Земята е кръгла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови