Грацията Катрин Тасева продава златния си медал за добра кауза

Василена Иванова 22 ноември 2018 в 16:31 2531 0

Нужно е преди всичко да бъдем добри хора. Такъв урок индиректно даде на всички свои почитатели гимнастичката Катрин Тасева, след като обяви, че продава така трудно извоювания и единствен в кариерата й златен медал от Световна купа, спечелен на бухалки, както и уредите, с които го е спечелила за благотворителна кауза.

Може би много от хората ще се запитат кой заслужава такава жертва? Отговорът дава самата Катрин. Повод за постъпката й се оказа нуждата от средства за лечението на Иван Тодоров, който години наред води тежка борба за живота си.

Така един боец като нашата грация, реши да помогне на друг, който се намира в труден период, но не се предава. А какво е един златен медал, пред един живот?

Ето какво написа и самият Иван Тодоров в социалните мрежи:

"Здравейте на всички мои близки и далечни приятели, роднини, бивши и настоящи колеги, Една малка част от вас знаят през какво минавам в последно време, други не. За мен не е никак лесно да споделям своята съдба , но за съжаление ми се налага.

Тази година беше и продължава да е най-тежката година в живота ми. За мое огромно съжаление само за седем месеца загубих двама от най-скъпите ми и близки хора – моята майка и баща. И двамата изгубиха битката с най-коварната болест – рака.

Някои от вас знаят, че от няколко години и аз самият се боря със сериозни здравословни проблеми с десния си крак.

Претърпях неколкократни оперативни намеси , след които отново се появи рецидив и от доброкачествено образованието в крака ми се преобразува в злокачествен тумор с големи размери. В момента съм с диагноза злокачествен лейомиосарком на костта и меките тъкани. Минах през курсове от лъче и химиотерапия, които за съжаление не доведоха до желаните положителни резултати.

В България специалистите в областта в момента ми дават единствен вариант за лечение кардиналното решение – ампутация на крака. Решен да се боря до край за крака и здравето си предприех пътуване до Турция , където се срещнах с тесни специалисти,в областта на онко-ортопедията и травматологията, които ми дават шанс да спася крака си, чрез тежка и много сложна по естеството си операция. За извършването на тази операция са ми необходими средства непосилни за мен и моето семейство, в размер на минимум 50 000 евро.

Обръщам се с най-искрена молба от мое име и от името на семейството ми, към тези от вас, които биха могли да ми помогнат за набирането на тази сума и да ми помогнат да имам шанс да бъда отново активен и пълноценен в живота си".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови