Ювентус загуби, но всички говорят за пресата на Роналдо

OFFNews 08 ноември 2018 в 11:28 2459 0

Португалската мегазвезда на Ювентус Кристиано Роналдо отбеляза първия си гол за "бианконерите" в Шампионската лига, но тимът му отстъпи с 1:2 пред Манчестър Юнайтед в Торино.

След отбелязването на гола Роналдо волно или неволно си вдигна фланелката и светът отново видя великолепната му коремна преса. Това стана повод отново да се заговори за тази част от тялото на носителя на "Златната топка", с която той впечатлява не от вчера, а усилията му в тази област родиха доста митове през годините.

През 2009 година британските таблоиди писаха, че Роналдо прави по 3000 коремни преси дневно, което се оказа далеч от истината. Самият футболист разказа по-късно за тренировъчната си програма.

"Растях като дете без мускули. 11-годишен взех решение да променя това. Всички казваха, че имам голям талант, но нямам физика. Затова започнах да тренирам всяка вечер допълнително в стаята си, за да стана по-едър и бърз. 3000 коремни преси на ден е мит. Не правя толкова и седмично. Тренирам обаче поне 4-5 дни седмично коремните мускули, като минималното количество преси е 200-300.

Не трябва да се прекалява, защото може да се получат проблеми", казва Роналдо през март 2017 година. Той знае за какво говори. По време на престоя си в Манчестър Юнайтед португалецът е влизал дори в болница с остри мускулни болки в коремната област.

Медиите разкриват, че заедно с него в клиниката разтревожен отива и мениджърът сър Алекс Фъргюсън. Причината за болките бързо е разкрита - Роналдо правел по 700 коремни преси на ден. Наложило се е да намали темпото.

"Много важно е и храненето. Аз ям по шест пъти на ден на малки порции. Пийте и много течности. Коремната преса може да се тренира и в леглото преди сън или след ставане. Най-важното е да ви стане навик", разкрива още от тайните си Роналдо.

Не всички са във възхита от маниера на Роналдо да демонстрира изваяното си тяло. Бившият вратар на Байерн Мюнхен и Бундестима Оливер Кан избухна след поредната снимка от съблекалнята на Реал, на която Роналдо демонстрира пресата си.
"В последното време виждам коремната преса на Роналдо по-често, отколкото гърдите на жена си", каза германецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови