Майк Тайсън: Помислих Брад Пит за приятелка на жена ми

OFFNews 23 юни 2020 в 11:16 12124 0

Бившият шампион в тежката категория на професионалния бокс Майк Тайсън си е съчинил до голяма степен прочутата история с аферата между бившата му съпруга и холивудската знаменитост Брад Пит.

Според разказите на Тайсън той ги заварил в леглото и бил толкова ядосан, че Пит започнал да го моли да не го бие. Всичко това се случва през 1988 година, когато Тайсън вече е сензация в бокса. Той се жени за актрисата Робин Гивънс, която е имала преди него ухажори от ранга на Еди Мърфи и Майкъл Джордан.

Тя избира Майк, но скоро преценява, че е било грешка и иска развод заради прояви на насилие от страна на боксьора. През есента на 1988 година Тайсън внезапно посещава дома на Робин в Лос Анджелис, където се случва знаменитата сцена.

"Мислех да се отбия за един бърз секс, надникнах в стаята и там заварих красавец с дълга руса коса. Казах си, че пак ще остана "на сухо", гласи една от първите версии на историята. В други интервюта Тайсън споделя, че първоначално е помислил Пит за приятелка на жена му заради дългата коса.

В автобиографията си от 2013 година спортистът вече твърди, че Брад Пит и тогавашната му съпруга са привили секс, когато ги е заварил.

"Бях адски ядосан. Да бяхте видели уплашеното му лице, когато осъзна кой съм. Започва да вика "Моля те, не ме бий. Ние просто репетираме сцена от филм".

По думите на боксьора Робин се разплакала от страх, но казва, че е нямал намерение да бие никого. По-късно двамата с Брад Пит дори се запознали официално.

"Пълни глупости", отсича Робин в тв шоу. "Не съм чела книгата му, но истината е, че ни срещна на улицата. Връщахме се от прожекция. Това, което разказва не се е случвало никога", категорична е тя.

Самият Тайсън се обърква, докато разказва тази история в различни варианти и накрая си признава, че я е поразкрасил.

"Мислех си, че това забавлява хората. Брад Пит има много фенове, а сюжетът, в който сме в конфликт и аз разбивам красивото му лице, звучи обещаващо. Навярно би станал хубав филм", признава си боксьорът.

В крайна сметка съдът развежда Тайсън и Робин на 14 февруари 1989 година. След описаната случка Брад Пит има три сериозни връзки - с Гуинет Полтроу, Дженифър Анистън и Анджелина Джоли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews