Николай Кръстев взе приза в памет на Люпи и Мичмана

OFFNews 13 март 2019 в 11:15 1363 0

Снимка sportal.bg

Главният редактор на списание „СПРИНТ“ Николай Кръстев е новият носител на наградата за спортна журналистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „Люпи и Мичмана”.

Получи приза в Музея на спорта на националния стадион „Васил Левски“, уважен от голяма част от колегите си и в присъствието на знакови шампиони.

С тази награда Николай Кръстев става първият, който има трите значими награди в спортната журналистика – „Люпи и Мичмана“, „Братя Ексерови“ (2010) и приза “Спорт и медии” на Международния олимпийски комитет, връчена му през 2004 г.

Бившият състезател по плуване и водна топка е единственият в родната гилдия с такова признание от централата на МОК в Лозана – за „Най-добро представяне на спорта и олимпизма на национално и международно равнище”, и едва третият българин след Надежда Лекарска за цялостния й принос към олимпийското движение и проф. Райна Бърдарева за книгата й "Олимпизъм и олимпийско движение".

В професионалния си път, започнал 1983 г., Кръстев е отразил шест олимпийски игри и 9 световни първенства по лека атлетика, както и значимите събития и фигури в баскетбола, плувните спортове, бокса, футбол, олимпийското движение и др., включително ветерански, работнически спорт и за хора в неравностойно положение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови