Прелестната Радина Филипова краси холивудския филм Дъмбо

OFFNews 29 март 2019 в 13:02 5279 0

Снимка Instagram

Днес легендарното слонче на Дисни - Дъмбо се завръща на екран в нова бляскава продукция. Историята на животинчето с огромни уши се развива на цирковия манеж, където редом с холивудските звезди излиза и едно българско момиче – гимнастичката Радина Филипова.

Чудото се случва за бившата грация преди година и половина, когато нейна приятелка я кани да изпрати своите снимки и клипове до продукцията в Лондон. Оттам идва бърза покана и Радина заминава за английската столица, където месец и половина се снима във филма.

Тя е част от цирковата хореография, в която се включват още трийсет майсторки на художествената гимнастика, сред които и още пет български гимпанистички - Петя Точева, Сребрина Желязкова, Женина Трашлиева от клуба Черноморец Бургас, Жанина Иванова от Левски София и прелестната бивша адреналинка Яна Христова.

"Отивах на плаж, когато ми се обади моя приятелка, бивша гимнастичка, която се занимава с цирково изкуство – спомня си тя. – Оказа се, че в продукцията на “Дисни” в последния момент се е освободило място и приятелката ми беше избрала мен да участвам. Трябваше веднага да изпратя документи, снимки и клипове, за да разбера дали съм одобрена, тъй като селекцията беше доста сериозна и всички вече бяха минали през кастинг (дотогава не ми се беше налагало да си вземам толкова много мерки – буквално от ръката до петата). В крайна сметка се върнах вкъщи и за около четири часа направих всичко, което се изискваше. На следващия ден получих одобрение и след няколко дни заминах за Лондон, за да се снимам във филма.

Моята роля беше по-скоро на гимнастичка, защото изискваше качества, които можеш да развиеш единствено в гимнастиката – разказва за участието си във филма Радина. – Подготовката ни траеше един месец и до началото на снимките тренирахме по цял ден, защото трябваше да постигнем изключителен синхрон. Беше тежко, но накрая нещата се получиха перфектно и скоро ще го видите.

В първия снимачен ден всички тръпнехме от нетърпение да видим най-големите звезди – Колин Фарел, Дани де Вито, Майкъл Кийтън, Ева Грийн и те се появиха точно на секундата – казва още гимнастичката. – На снимачната площадка всичко беше изключително организирано, всяка една от нас знаеше часа и минутата, в която трябва да заеме мястото си. Успях да се запозная с главните актьори и лично да си разменя няколко думи с тях. Останах с прекрасни впечатления заради земното им отношение и уважението, с което подхождаха към нас. Бяха точни, винаги навреме – все неща, които вече не се срещат толкова често", сподели Филипова пред БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови