Родителите на Зидан са втори братовчеди

OFFNews 02 май 2020 в 13:26 9318 0

Доста любопитен момент има в биографията на великия френски футболист с алжирски корени Зинедин Зидан, който в момента е треньор на Реал Мадрид.

Родителите му Смаил и Малика са втори братовчеди, които се харесват и женят във Франция като емигранти. Семействата и на двамата идват в търсене на по-добър живот след войната в Алжир. Смаил работи 10 години като строител в парижките предградия, но се разочарова от живота и тръгва обратно към Алжир.

Преди това той отсяда за кратко при роднините си в Марсилия, където се запознава с братовчедка си Малика. Двамата се харесват и в крайна сметка се женят, раждат им се пет деца и до момента живеят във Франция. Зизу е най-малкото от децата - той има трима братя и една сестра.

Брак между втори братовчеди не е проблем и е разпространен по света. Основните религии като католицизъм, протестанство и ислям нямат нищо против. Самият Зидан, който се жени на 21-годишна възраст за Вероник Фернандес, е имал повече проблеми, тъй като той е мюсюлманин, а тя - християнка.

В крайна сметка двамата само се разписват в кметството и бракът им остава без религиозни ритуали. Вероник ражда четири момчета, като всички следват пътя на баща си във футбола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови