Романтиката на планината (снимки)

OFFNews 16 октомври 2018 в 01:36 4773 0

Снимка Милен Марков

В планината човекът разбира какво е да бъде жизнен. От високо животът изглежда по съвсем друг начин. Красивата гледка е най-безценното нещо, което може да докосне душата. 

Много хора могат да си го представят, но определено е по-добре да го изпитат. Спокойствие, тишина, опияняващото усещане да посрещнеш първите слънчеви лъчи високо в планината, в отсъствието на шума на града.

Без злободневни грижи, извън зоната на интриги, задкулисни игри, конфликт на интереси и други цивилизационни проблеми. В планината се диша леко, свободно. Природата чисти мисълта, вдъхновява. 

Още по-хубаво би било, ако това бъде споделено и с любимия човек. Само си представете вие и вашата половинка да сте прегърнати под топлото одеало, гледайки звездите, които сякаш можете да докоснете с ръка.

Всичко това се случва на фона на тишината, която е нарушена единствено от тихо пукащите дърва в огъня. Неприятностите са далеч зад вас и единственото нещо, което има значение е този миг да продължи колкото се може по-дълго.

В планината може да се видят прекрасни гледки, вековни гори, биоразнообразие... Всъщност, цялото величие на природата. Колко хубав и романтичен свят е този!  

Снимките на фотографа Милен Марков ни доближават до тази мечта. Ясно се вижда, че той е избрал най-добрата гледна точка, съчетавайки я с прекрасни идеи за композиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови