Румъния и Гърция в Топ 10 на желаните първенства в анкетата на FIFA 20

Донислав Донев 10 юли 2019 в 13:32 2867 0

Румънската Лига 1 и гръцката Суперлига се намират съответно на 6-о и 7-о място във временните резултати от гласуването за това кои първенства да бъдат включени в новото издание на популярния футболен симулатор FIFA 20.

Това сочат последните резултати в сайта "fifplay.com". Очевидно футболните фенове в северната и южната ни съседки сериозно са се активизирали и двете първенства дават сериозна заявка за присъствие в компютърната игра. 

За румънското първенство са гласували 102 849 души, а за гръцкото - 99 657. Дори да не успеят да се "уредят" за тази година, то със сигурност имат шансове за следващата. 

Къде сме ние? Българската Първа лига се намира на 20-о място със скромните 51 401 гласа. Лидер в класирането е редовният участник в изданията на FIFA - Про лигата на Обединените арабски емирства (UAE League), за което са гласували 237 415 души.

Финландското първенство (Finnish League) изпусна лидерската позиция и вече е на второ място с 236 897. Друг редовен участник през годините - Бразилската Серия А (Brazilian League) е трета с 203 620 гласа.

Много хора предпочитат да играят двубои от четвърта Бундеслига и шампионатите на Ливан, Виетнам и Индия, отколкото да си изберат Левски, ЦСКА или Лудогорец.

Ако искате да играете с любимите си български отбори, не критикувайте родното първенство, а гласувайте за него. От вас зависи дали ще късате мрежите на световните грандове с български отбори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови