Трима са арестувани в Солун заради смъртта на българина след футболния мач

OFFNews 06 януари 2020 в 20:40 3304 0

Снимка Пловдив Прес

Полицията в Солун е арестувала трима души, заподозрени във връзка със смъртта на 28-годишния българин Тоско Бозаджийски, фен на футболния „Ботев“ Пловдив.

Арестувани са двама мъже на 24 и 26 години заради участието им в сблъсъците, както и 26-годишна жена, за която се предполага, че е шофирала автомобила, блъснал българина и избягала от мястото.

Инцидентът стана след сблъсъци между враждуващи фенове на клубовете „Арис“, побратим на „Ботев“, и местния ПАОК. Фенове на ПАОК нападнаха група привърженици на „Ботев“, които бяха в Гърция да подкрепят побратимения им „Арис“, припомня бТВ. Тогава 28-годишният българин опита да избяга, но бе блъснат от преминаваща кола. Други двама българи са ранени и настанени в солунска болница.

Загиналият привърженик на „Ботев" Пловдив е пристигнал в Солун заедно с 8 свои приятели, за да гледат съботния мач между местните отбори "Арис" и ПАОК. В неделя, докато българите седели в кафене в центъра на Солун, били нападнати от група от около 20 души. Те са дошли с мотоциклети, с каски, с качулки, били са маскирани, тоест едно добре организирано нападение, коментира пред БНТ българският консул в Солун Красимир Тулечки. Той е разговарял с лекар, който е казал, че има много силна тежка рана в областта на главата, нанесена с тръба най-вероятно, има и други наранявания на тялото, които са причинени от автомобила.

Съдебна експертиза ще установи дали смъртта му е причинена от удара на автомобила, или от действията на другата група фенове. Приятели на убития през целия ден оставяха цветя и палеха свещи в негова памет до оградата на недостроения клубен стадион „Христо Ботев“.

„Надявам се гръцката полиция и властите да си свършат много добре работата и по най-строгия начин да бъдат наказани всички тези, които ни причиниха това зло“, заяви пред бТВ Асен Караславов, прокурист на ПФК „Ботев“ Пловдив. В знак на съпричастност отборът започна зимната си подготовка с минута мълчание.

Тоско е популярен сред запалянковците на пловдивския тим като водеща фигура в дейността на агитката, посочва Dir.bg. Фейсбук-страницата на организацията на феновете на „Ботев“ Bultras публикува негова снимка и съболезнования, последвани от безброй думи на скръб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови