Владетелите Тервел, Самуил и Симеон смениха косачите на Златю Бояджиев в ЦСКА

OFFNews 29 май 2019 в 14:05 3298 0

Революция в представянето на новите играчи разтърси ЦСКА. Вчера и днес "червените" представиха общо три нови попълнения - Денис Давидов, Диего Фабрини и Петър Занев.

Наблюдателните колеги от "24 часа" отбелязват, че и тримата са застанали пред картини на славни владетели от българската итория вместо пред тези на косачите на Златю Бояджиев от минали представяния.

Шедьоврите на Златю Бояджиев са от личната колекция на двукратния ни олимпийски шампион в борбата Боян Радев. Този път обаче вместо тях зад гърбовете на играчите се виждаха картини на хан Тервел, спасител на Европа от арабско нашествие, цар Самуил и цар Симеон Велики.

И трите платна са от серията "Исторически романтизъм" на родения през 1972 година художник Васил Горанов, които са в офисите на собственика на ЦСКА Гриша Ганчев.

В последните години Левски и ЦСКА представяха по еднотипен начин новите си попълнения - "сините" пред портрета на легендата Георги Аспарухов - Гунди, а "червените" - пред косачите на Бояджиев. Пред тях беше сниман и първият нов играч на ЦСКА за сезона - шотландецът Тони Уот. 

Картините на Златю Бояджиев все още са си на мястото, тъй като и тримата нови след Уот, са снимани пред тях, докато подписват, и пред тези на владетелите, но вече като играчи на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови