КЗП започва проверки в зимните курорти през декември

OFFNews 06 ноември 2018 в 10:43 1460 0

Снимка КЗП

Димитър Маргаритов

Проверки в зимните курорти започва през декември Комисията за защита на потребителите, обяви председателят ѝ Димитър Маргаритов.

"Ще извършим първоначално проверки в обекти, в които през изминали периоди сме установили нелоялни практики относно поети и неизпълнени ангажименти или различен тип административни нарушения – липса на важна информация, проблеми с категоризацията и т.н.", уточни Маргаритов пред БНТ.

Предвид спецификата на сезона, някои проверки ще са съвместно с други контролни органи, като Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, икономическа полиция и др.

Ще се провери отговарят ли ски пистите на изискванията за информационна обезпеченост, обозначена ли е степента на сложност на всяко трасета, готови ли са съоръженията за работа, извършена ли е профилактика, имат ли технически паспорти с регистрации на извършените съответни дейности.

Колкото по-активни са хората да сигнализират за нередности, толкова повече търговците внимават и услугата се подобрява, констатират от КЗП.

Комисията ще извършва проверки през целия зимен сезон и по традиционната си кампания, и по жалби от граждани. Сигнали може да се подават на горещата телефонна линия (0700 111 22), в сайта на КЗП и в офисите на КЗП във всички областни центрове в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови