Да бъдеш принцеса, или защо щастието не е отредено на владетелите

OFFNews 12 юли 2020 в 14:08 2963 0

През ХVІІІ в. в Корея животът в двореца е твърде сложен за едно младо момиче. Принцеса Хекьонг се омъжва за бъдещия престолонаследник едва деветгодишна. През 1762 г. нейният съпруг е убит от собствения си баща по особено жесток начин:
затворен в сандък за ориз, той умира от глад и жажда. Принцесата трябва да се справи с това, но и да защити семейството си, обвинено в най-различни престъпления. Болката от загубата на съпруга си и спомените за отминалите събития тя дръзва да сподели едва на шейсетгодишна възраст. 

Дали съпругът ѝ принц Садо е бил луд? Защо е убит от баща си? Какво се случва след това? Успява ли тя да заличи петното, хвърлено върху семейството ѝ. Като майка на малолетния принц съумява ли тя да го защити от всички дворцови заговори и интриги?

Толкова много въпроси, на които Хекьонг се опитва да отговори в спомените си, предназначени за нейните близки. Първата част тя пише до племенника си по майчина линия, а след смъртта на сина си, крал Чонджо, пише нови глави за внука си крал
Сунджо. 

Интриги, ревност и съперничество между наложници и съпруги съпътстват нейния живот в двореца. И сякаш това е малко: принцесата описва в детайли и свирепата борба между семейните кланове за надмощие и влияние върху решенията на краля, където всичко е позволено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови