Дийн Кунц ни повежда из научнофантастичен лабиринт с новия си роман ''Нейде другаде''

Книгата съчетава напрегнат трилър с теория, вълнувала физика Стивън Хокинг

OFFNews 21 септември 2022 в 12:39 1815 0

Дийн Кунц - „Нейде другаде“

Снимка Дийн Кунц - „Нейде другаде“

Дийн Кунц - „Нейде другаде“

Колко паралелни светове ще пребродите, ако разполагате с ключа към всичко? На 20 септември издателство „Кръг“ ни отпраща на неочаквано пътешествие с романа „Нейде другаде“ на прочутия американски писател Дийн Кунц.

Преводът е на Надя Баева, а хипнотизиращата корица е създадена от Стоян Атанасов от Kontur Creative.

Историята в „Нейде другаде“ се завихря около теорията за мултивселената – тема, която вълнува известния физик Стивън Хокинг в посмъртния му труд. Въпреки това романът на Кунц е в основата си разказ за природата на любовта, смелостта и способността на човечеството да бъде изключително зло, много добро или по-често – нещо по средата.
Джефи Колтрейн води съвсем нормален и спокоен живот с дъщеря си Амити седем години след мистериозното изчезване на майка й Мишел. Но всичко се променя, когато на вратата на дома им се появява Плашилото Ед и им дава мистериозна кутия, която не бива да отварят. Посещението на облечени в черно агенти обаче налага промяна в плана, а в кутията се оказва скрито странно устройство – ключът към всичко, чрез който всеки може да пътува в паралелни светове.

Какво обаче се крие в тези непознати вселени и какви са опасностите, които очакват героите там? Дали от другата страна не живее версия на Мишел? И колко дълго ключът може да остане скрит от опасните агенти?

Дийн Кунц, известен със своите майсторски написани трилъри, ни повежда в научнофантастично приключение с тайни служби, невероятни открития и преплетени човешки съдби, а литературата се оказва спасение, което дебне от всяка страница. „Нейде другаде“ може да се определи като един от шедьоврите на писателя – такъв, какъвто го помним от ранните му творби.
Това е вторият роман на американския писател, който се появява на български с логото на „Кръг“, след издаването на „Очите на мрака“ през 2021 г.

Дийн Кунц (1945) е сред най-популярните писатели на трилъри, а книгите му често съдържат и елементи на ужас, фентъзи, научна фантастика, мистерия или сатира. Жива легенда в жанра, той е написал над 100 романа, 30 от които са бестселъри на „Ню Йорк Таймс“, а повече от 15 са екранизирани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови