Красавици от старите ленти се срещат на морска премиера

Емилия Радева с награда и с нова книга на фестивала „Любовта е лудост“

OFFNews 10 август 2017 в 12:43 3904 0

Корицата на „Ние, артистите“, на която Емилия Радева е с Апостол Карамитев в "Легенда за любовта".

Актрисата Емилия Радева се готви да мине за кой ли път по червената пътека, която ще опънат организаторите на „Любовта е лудост“ за откриването на международния кинофестивал на 25 август. Само че този път тя ще получи наградата за цялостно творчество, а на 27 август от 17 ч. ще посреща почитатели и читатели на премиерата на книгата си „Ние, артистите“ в книжарницата във Фестивалния и конгресен център на Варна.

Емилия Радева и Гинка Станчева в "Ребро Адамово" от края на 50-те.

Неслучайно сред специалните гости на представянето ще е друга голяма звезда на българското кино и красавица от старите ленти – Гинка Станчева. Също като Емилия Радева и тя е била екранна партньорка на Апостол Карамитев, а още по-важното е, че има запазено място сред героите в „Ние, артистите“.

Книгата е пълна с интересни истории за нея, за Катя Паскалева и за Невена Коканова, за Наум Шопов и за Коста Цонев, за Стоянка Мутафова и за Георги Калоянчев, за Стефан Гецов и за Иван Кондов… Има и още забележителни личности, достойни за новата поредица на „Книгомания“ – „Любимци на публиката“. Емилия Радева ги е описала с много обич и преклонение пред таланта им, но без да спестява ексцентричните им приумици, страсти и пороци.

След 60 години на сцената, с над 100 роли в киното, театъра и в телевизията актрисата наистина има какво да разкаже. А и какво да покаже – с нейна помощ и със съучастието на Момчил Карамитев – синът на Апостол Карамитев, до фестивалната публика за пръв път ще стигне хитът от 50-те години „Легенда за любовта“. Кадър от този филм е на корицата на „Ние, артистите“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови