Премиера на онлайн сборник за алтернативните начини на учене и преподаване

OFFNews 30 май 2018 в 20:25 2038 0

Снимка facebook.com/Kinozaobrazovanie/

Различните педагогически практики, представени в първия кинофестивал за образованието  „(НЕ)Възможното образование“, вече са събрани в общ онлайн сборник. Неговото представяне ще е на 3 юни от 15.00 часа в Dada Cultural Bar.

В сборника може да намерим описанията на филмите, които се прожектираха по време на форума. Събрани са сайтовете им, трейлърите и са синтезирани дискусиите след прожекциите.

Представени са и по-интересните постове от социалните мрежи с линкове към видеа, материали и цитати.

Сборникът е синтезирал прецизно информация за монтесори метод, валдорфската педагогика, домашно образование, демократично образование, сугестопедията и ънскулинг.

Във всеки от материалите има и раздел за допълнителни ресурси, както и за възможностите за обучение в този подход/педагогика. Съдържанието на всеки материал включва: история, ценности, принципи, цели, организация на процеса, възможности за обучения, допълнителни ресурси.

В сборника има и раздел със снимки от изложбата, която съпътстваше филмовата програма по време на фестивала  „(НЕ)Възможното образование“. Експозицията включваше снимки от 10 училища и образователни центрове, които демонстрират различни методи, осъществявани у нас.

Изброените методи показват, че има възможност и в образованието да бъде разгърнат човешкият потенциал и да се насърчава индивидуалното развитие на детето. Те не се базират на политически или икономически идеологии и цели, а на общочовешки ценности. Дава се възможност и на преподавателя да има висока степен на свобода и автономност в професионалната си дейност. Включват се и родителите - като равностоен партньор и участник в образователния процес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови