'Приятелят на Дядо Коледа': нова детска книжка от Мария Пеева - 'Мама Нинджа'

OFFNews 09 ноември 2019 в 15:54 5871 0

Снимка Ивелина Чолакова

Първата книга на Мария Пеева "Писмо до сестра ми" предизвика истински фурор, след като само за седмица, още преди официалното ѝ представяне, бяха продадени повече бройки, отколкото е целият тираж на повечето български книги.

Две години по-късно Мария Пеева - автор, преводач, блогър, създател на сайта "Мама Нинджа", представя новия си шедьовър. След като превзе сърцата на родителите не само с първия си роман, а и с  всяка от разказаните в сайта ѝ истории - живи и горящи, като че загребвани с голи ръце от огнището на живота, сега е ред да превземе и сърцата на децата с книжка за Дядо Коледа. 

Игривите думи и стоплящите фрази, написани от Мария, са още по-въздействащи на фона на акварелите на Клементина Манчева. Клементина е художник с десетки изложби зад гърба си, а картините ѝ са всепризнати от ценители и критици, но за първи път приема предизвикателството да илюстрира книга и то детска.

Хармонията между автор и художник е толкова естествена, че никой не би повярвал, че двете работят за първи път заедно. 

Историята е за малкия Алекс, който има една най-голяма мечта на света – да притежава кученце. Всяка Коледа той пише писма до добрия старец и очаква от него да сбъдне мечтата му, а Дядо Коледа го разочарова отново и отново.

Но един ден стар семеен албум разкрива неочаквана тайна. Никога няма да познаете кой е приятелят на Дядо Коледа.

Една чудесна книга за вашето дете, която ще го радва не само по Коледа. Книга за обичта, семейната подкрепа и вярата в доброто, която прави чудеса. Линк към книгата тук

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови