Сюзан Колинс подготвя предистория на Игрите на глада

OFFNews | 18 юни 2019 в 12:18 | 847 |0

Почитателите на антиутопичната трилогия, превърнала се в абсолютен бестселър - „Игрите на глада“ , ще могат да се насладят на ново заглавие, съобщава Би Би Си.

Сюзан Колинс подготвя предистория на своята поредица, от която са продадени повече от 100 милиона копия в световен мащаб. Засега предстоящата книга е обявена само като „неозаглавен роман за Панем“, а премиерата ѝ е насрочена за 19 май 2020 г.

От издателство Scholastic разкриват, че действието ще се развива 64 години преди събитията от „Игрите на глада“, в деня на жътвата на Десетите игри на глада. Към проекта се присъдетинява и Дейвид Левитан, който закупува английските права на книгата от литературните агенти на Колинс. Романът ще излезе едновременно в САЩ, Канада, Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия.

Търговският директор на издателството – Ели Бергер, коментира, че феновете на „Игрина на глада“ ще получат „изцяло нова перспектива към модерната класика“.

Самата Сюзън Колинс пък споделя, че е пожелала да се върне към света, който е създала, за да „изследва естественото състояние, кои сме ние и какво според собствените ни възприятия е нужно, за да оцелеем“.

Тя допълва:

„Периодът на преустройство десет години след войната, често наричан Тъмните дни, през който държавата Панем се опитва да се изправи на крака, предоставя плодотворна почва за герои, сблъскващи се с тези въпроси и оттам изграждащи възгледите си за човечеството.“

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !