Вместо нов албум Пол Маккартни издаде детска книжка

ОFFNews 20 ноември 2019 в 13:34 2373 0

Снимка Paulontheruntour

Легендарният музикант Пол Маккартни издаде първата си детска книжка. Ето какво разказва основателят на "Бийтълс" за своето решение:

"Написах детска книжка с илюстрации. Казва се "Хей, дядо Готин!" Защо? Ами, чакайте да ви разкажа. Имам осем внуци, най-красивите и прекрасни на света, и един ден един от тях ми каза: "Хей, дядо Готин!" И аз отговорих: "Моля?", и си помислих, че това всъщност доста ми харесва, така че от този момент нататък се превърнах в дядо Готин. И си казах: "Знаете ли какво, ами че това е хубава идея за книга".

"И започнах да си записвам мънички истории, а после размених няколко думи с различни издатели на книги и на тях взе че им хареса това, което правех. Накратко казано, книгата е за един герой, наречен дядо Готин, който олицетворява всички дядовци навсякъде по света. Той има четири внуци и ги нарича хлапаци. Те много го обичат и заедно поемат на какви ли не приключения. А той си пада малко нещо магьосник, ще видите в книгата. Исках да напиша тази история за всички дядовци и баби - и за техните деца - за да могат да им го четат преди лягане", допълва Маккартни.

Книжката разказва за дядо Готин – неуморният изследовател, който умее неподозирани вълшебства. С помощта на магическия си компас дядо Готин поема на пътешествие с четиримата си внуци в търсене на нови приключения.

Приказките на Маккартни са различни, те са по-интимни, каза пред БНР преводачът на детската книга на Пол Маккартни „Хей, дядо Готин“ - Явор Недев.

„Беше любопитно да се види как един възрастен човек в ролята на дядото с компаса може да ме накара и мен да си кажа „И аз имам нужда от един магичен компас понякога, за да се убедя, че всъщност не е толкова лошо и скучно, колкото си мислим“, каза още Явор Недев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови