Алафилип с втора етапна победа в Тура, без промени на върха

OFFNews 24 юли 2018 в 18:53 1997 0

Французинът Жулиен Алафилип от отбора на Quick-Step записа втора етапна победа в Тур дьо Франс 2018, след като измина най-бързо дистанцията с дължина от 218 км между Каркасон и Банер де Лушон, който бе и първи в Пиренеите.

Алафилип се възползва от падането на лидера Адам Йейтс от Mitchelton-Scott, който падна на остър завой при спускането от Кол де Менте към Банер де Лушон и загуби шансове за успех.

Алафилип успя да го изпревари и по този начин записа по един успех в Алпите и Пиринеите и запази граховата фланелка за катерачи. Втори завърши Горка Исагире от Бахрейн Мерида, а трети остана Йейтс.

Етапът ще се запомни с протеста на френски фермери, които блокираха маршрута с бали сено. Полицията ги разпръсна със сълзотворен газ, но пострадаха и състезатели, сред които и четирикратният победител Крис Фрум от Sky.

На върха не настъпиха промени - съотборникът на Фрум Герант Томас продължава да води с 1,39 минути пред него, а трети на 1,50 минути върви Том Дюмулен от Sunweb.

Утре предстои да бъде пробяган много интересният 17-и етап, който е с дължина от едва 65 километра между Банер де Люшон и Сен Лари-Сулан. Той включва три тежки изкачвания и завършва на височината от висша категория Кол дю Порте – 16 км със среден наклон от 8.7%. Колоездачите ще тръгнат от стартова решетка на групи по 20 според класирането, като ще бъдат разделени от по 70 метра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови