Алафилип запази лидерството в Тура преди решителните битки в Алпите

OFFNews 24 юли 2019 в 20:33 1703 0

Италианецът Матео Трентин от тима на Mitchelton-Scott спечели 17-ия етап от Обиколката на Франция, а французинът Жулиен Алафилип от Deceuninck-Quick-Step запази засега жълтата фланелка на лидер, като запази дистанция от 95 секунди пред втория Герант Томас от Team Ineos.

Трентин изкова успеха си в етапа с дължина 200 километра от Пон дю Гар до Гап на последната от двете преодоляни днес височини - Кол дьо ла Сентинел, като атакува пет километра преди финала.

Той успя да направи разлика от над 20 секунди пред останалите откъснали се от основната група състезатели и в крайна сметка финишира с време от 4 часа, 21 минути и 36 секунди, за да запише трета етапна победа в кариерата си на Тур дьо Франс.

Втори на 37 секунди зад него финишира датчанинът Каспер Ангреен от Deceuninck-Quick-Step, а подиума допълни белгиецът Грег ван Авермат от ССС с изоставане от 41 секунди спрямо Трентин.

Претендентите за крайната победа съхраниха сили за предстоящите три решителни алпийски етапа, които може да се окажат съдбоносни за крайната победа.

Първия е утре, когато предстои да бъдат изминати 208 километра от Ембрюн до Валоа, като сред тях попадат четири височини, в това число и две от висша категория - Кол д'Изоар и Кол дю Галибие, които са най-трудните в състезанието.

Герант Томас, който защитава титлата от м.г., не скри, че очаква утре да облече жълтата фланелка. Той акцентира върху проблемите на Алафилип в неделя. Със сигурност ни очаква интересна битка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови