Арно Демар с първа етапна победа в Джирото

OFFNews 21 май 2019 в 19:50 1418 0

Французинът Арно Демар (Groupama-FDJ) спечели първа етапна победа в Обиколката на Италия в кариерата си, след като триумфира в десетия етап - 145 километра от Равена до Модена.

Етапът, който беше равнинен, не предложи особена интрига и не доведе до размествания на върха в генералното класиране.

Всичко в днешния ден се реши в последните метри преди финала в Модена, когато Демар се оказа по-свеж в спринта от италианеца Елиа Вивиани (Deceuninck-QuickStep) и германеца Рюдигер Зелих (Bora-Hansgrohe) и пресече финалната линия с време от 3 часа, 36 минути и 7 секунди.

Паскал Акерман (Bora-Hansgrohe), който е лидер в подреждането при спринтьорите, пострада сериозно при падане в последния километър преди финала, но успя да се качи на колелото и да завърши.

В генералното класиране италианецът Валерио Конти от UAE Team Emirates запази аванса си от 1:50 минути пред словенеца Примож Роглич от Team Jumbo-Visma и с 2:21 минути пред французина Нанс Питерс от AG2R La Mondiale.

Следващият 12-и етап в сряда ще бъде доста сходен с днешния като релеф, но колоездачите ще имат по-дълга дистанция за преодоляване - 221 километра от Карпи до Нови Лигуре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови