“Байк и рън за Чепън” 2023 се завръща в оригиналния си пролетен формат

12-тото издание на любимото състезание за планинско бягане и колоездене е на 29 април в Драгоман

OFFNews 20 февруари 2023 в 17:39 2777 0

Байк и рън за Чепън

Снимка Байк и рън за Чепън

Байк и Рън за Чепън се завръща в любимо време

2023 г. бележи голямото завръщане на любимото състезание за планинско бягане и колоездене “Байк и рън за Чепън” в пролетния сезон. След две поредни есенни издания тази година събитието ще се проведе на 29 април в Драгоман. Регистрацията на участници вече е отворена онлайн тук. Организатори са магазини “Стената” и Община Драгоман.

12-тото издание на надпреварата остава вярно на мисията си да бъде пример и да подкрепя значими обществени каузи. Под надслов “Адреналин с кауза 4” състезанието ще постави нов акцент върху инициативата за съхраняване на вековните дървета на Асоциация на парковете в България и СДП “Балкани”, която “Байк и рън за Чепън” подкрепя вече две години. През 2021 г. състезанието успя да дари за нея над 4000 лв., събрани като част от стартовите такси на състезателите.

Тази година кампанията ще наблегне на възможността за регистриране на столетни дървета чрез налагането на специално приложение за смартфон (налично в Google Play), което ще помогне на българи от всички възрасти бързо и лесно да картират на терен дървета с вековна история, въвеждайки ги в база данни на публичната платформа за вековните дървета vekovni.gori.bg.

Отбелязването и популяризирането на вековните дървета като природни феномени и туристически атракции ще спомогне не само за образованието и повишаване на природосъобразното самосъзнание на обществото, но и за непосредствената защита на тези дървета и самите вековни гори, като резултат от завишения обществен интерес към тях. Повече за каузата - тук.

“Байк и рън за Чепън” вече разполага с двуезичен уебсайт с версия и на английски, с чиято помощ организаторите очакват в надпреварата да се включат практикуващи планинско бягане и колоездене, за които българският език не е роден.

Желаещите да станат част от поредното приключение, наречено “Байк и рън за Чепън”, могат да избират между дистанции и трасета за всяко ниво на подготовка - с колело и бягайки. Състезанието е отворено както за аматьори, така и за професионалисти, които могат да разгледат дисциплините тук. Традиционно една от най-веселите и шумни части от събитието е детското състезание “Мини Байк и рън за Чепън”, събиращо всяка година все повече малки герои, надъхани за постижения и страхотни награди.

Партньори на 12-тия “Байк и рън за Чепън” са Karcher Bulgaria, Subaru Bulgaria, Асоциация на парковете в България, СДП “Балкани”, Застрахователна компания Parana, E-Kolelo, Valnuts, Backbar, Skullcandy.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови