Белгиец спечели финалния спринт в 18-ия етап на Вуелтата

OFFNews 13 септември 2018 в 19:40 1626 0

Белгиецът Йеле Валайс от отбора на Lotto Soudalспечели 18-ия етап от Колоездачната обиколка на Испания - 186,1 километра от Ехеа де лос Кабайерос до Йейда.

Валайс измина днешния изцяло спринтьорски етап за 3 часа, 57 минути и 3 секунди, като остави на сантиметри зад себе норвежеца Свен Ерик Бистрьом от UAE Team Emirates и словашката мегазвезда и световен шампион на шосе Петер Саган от Bora-Hansgroh.

Валайс и Бистрьом имаха много голяма преднина пред основната група, която опита да застигне двамата бегълци в последните метри, но отчаяният спринт на Саган му бе достатъчен само за третото място.

Равнинният профил на етапа не предложи размествания в генералното класиране, където начело остава британецът Саймън Йейтс от Mitchelton-Scott с преднина от 25 секунди пред испанеца Алехандро Валверде от Movistar и 1:22 минути пред друг испанец - Енрик Мас от Quick-Step Floors, който е трети.

Вуелтата навлиза в решителните си три етапа от петък, когато ще бъдат изминати 154,4 километра от Йейда до Андора Натурландия, като състезателите ще имат само една височина за преодоляване - Кол де ла Рабаса от първа категория на самия финал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови